Tim migranata na Olimpijskim igrama u Riju!

Tim sastavljen od migranata takmičiće se na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, koje su na programu od 5. do 21. avgusta.

Ostali sportovi 10.03.2016 | 13:40
Tim migranata na Olimpijskim igrama u Riju!

Ukupno 43 sportista je procenjeno da može da bude uvršteno u migrantski olimpijski tim, koji će se takmičiti pod olimpijskom zastavom.

“Dobrodošlicom migrantskog olimpijskog tima na Igre u Riju, želimo da pošaljemo poruku nade svim izbeglicama na svetu. Ovaj tim će biti tretiran kao i svi ostali”, rekao je prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

Pored sportske sposobnosti, kriterijum za odabir u tim uključuju i okolnosti pod kojima su sportisti postali izbeglice i izbeglički status proveren od strane Ujedinjenih nacija. Svi za koje se proceni da zadovoljavaju kriterijume dobiće finansije da bi nastavili sa treninzima.

“Tim bi na kraju morao da ima petoro ili desetoro sportista. Nemamo nikakav cilj, sve zavisi od njihovih sportskih rezultata”, naglasio je Bah.

Izbeglički tim će biti smešten u Olimpijskom selu, zajedno sa svim ostalim učesnicima, a na zvaničnom otvaranju Igara će na “Marakanu” ući pretposlednji, pre domaćina, Brazila.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zaprepascen

10.03.2016 13:53

Drama.samo da im neki ne pukne u sred igara, Boze...

ODGOVORITE