ЕЛ - Лазић: Фенер нам никако не лежи!

Капитен Црвене звезде каже да његов тим мора да одигра врхунску утакмицу да би се надао победи у Истанбулу.

Кошарка 03.03.2016 | 13:40
ЕЛ - Лазић: Фенер нам никако не лежи!

Црвена звезда се после осам кола Топ 16 фазе налази на путу ка историјском успеху - пласману у четвртфинале плеј-офа Евролиге.

Изабраници Дејана Радоњића забележили су две победе више од петопласираног Ефеса, имају и бољи међусобни скор (то су, практично, три победе више), али ривал има повољнији распоред - четири меча код куће и два гостовања која то и нису (Фенербахче и Дарушафака), док црвено-белима предстоје четири гостовања и само два меча у Београду.

Све то говори да је посао далеко од завршетка и да за треће или четврто место у Е групи - више од тога заиста није реално очекивати - треба пролити још много зноја.

"Превише је комбинација за коначан пласман, све је отворено. Ми у сваки меч улазимо максимално и надамо се најбољем, али тешко је рећи колико нам је победа потребно за пласман у Топ 8. Можда буду довољне те две код куће", каже Бранко Лазић за "Спортски журнал".

Звезда (скор 5-3) у петак од 19.30 часова игра вероватно најлакшу утакмицу од преосталих шест. Гостује водећем Фенербахчеу (7-1), од кога је ове сезоне глатко поражена у сва три сусрета, тако да је психолошки притисак сразмерно мали.

"Увек имаш неку екипу која ти не лежи. До сада ниједном нисмо били ни близу победе, без обзира колико енергије уложили и какав меч одиграли", јасан је Звездин капитен.

"Доминантан су тим, имају квалитет, врхунског тренера. Тачно осете када треба да нас сломе, а имају све да то ураде... Мораће много ствари да се поклопи да бисмо дошли до 'брејка'. Први услов је да одиграмо без и најмањег пада".

Претходни меч у дворани Фенербахчеа, одигран 11. децембра, завршен је резултатом 79:61, али после равноправне игре у првом полувремену (39:37).

У београдским дуелима су Весели, Диксон и екипа били доминантнији него код куће.

Шестог новембра у Арени било је 60:74, а у Пиониру 8. јануара, у склопу Топ 16 фазе, чак 65:88. Тада је Фенербахче имао 18 скокова више, ухватио 17 лопти у фази напада (сам Весели 10) и то је нешто што црвено-бели не смеју да дозволе ако мисле да одиграју иоле неизвесну утакмицу.

Остали мечеви 9. кола играју се у четвртак: Цедевита - Дарушафака (19.00), Ефес - Локомотива Кубањ (20.45) и Уникаха - Панатинаикос (20.45).

ТАБЕЛА: Фенербахче 7-1, Локомотива 6-2, Звезда 5-3, Панатинаикос 5-3, Ефес 3-5, Дарушафака 2-6, Уникаха 2-6, Цедевита 2-6.

Коментари / 0

Оставите коментар