EL - Lazić: Fener nam nikako ne leži!

Kapiten Crvene zvezde kaže da njegov tim mora da odigra vrhunsku utakmicu da bi se nadao pobedi u Istanbulu.

Košarka 03.03.2016 | 13:40
EL - Lazić: Fener nam nikako ne leži!

Crvena zvezda se posle osam kola Top 16 faze nalazi na putu ka istorijskom uspehu - plasmanu u četvrtfinale plej-ofa Evrolige.

Izabranici Dejana Radonjića zabeležili su dve pobede više od petoplasiranog Efesa, imaju i bolji međusobni skor (to su, praktično, tri pobede više), ali rival ima povoljniji raspored - četiri meča kod kuće i dva gostovanja koja to i nisu (Fenerbahče i Darušafaka), dok crveno-belima predstoje četiri gostovanja i samo dva meča u Beogradu.

Sve to govori da je posao daleko od završetka i da za treće ili četvrto mesto u E grupi - više od toga zaista nije realno očekivati - treba proliti još mnogo znoja.

"Previše je kombinacija za konačan plasman, sve je otvoreno. Mi u svaki meč ulazimo maksimalno i nadamo se najboljem, ali teško je reći koliko nam je pobeda potrebno za plasman u Top 8. Možda budu dovoljne te dve kod kuće", kaže Branko Lazić za "Sportski žurnal".

Zvezda (skor 5-3) u petak od 19.30 časova igra verovatno najlakšu utakmicu od preostalih šest. Gostuje vodećem Fenerbahčeu (7-1), od koga je ove sezone glatko poražena u sva tri susreta, tako da je psihološki pritisak srazmerno mali.

"Uvek imaš neku ekipu koja ti ne leži. Do sada nijednom nismo bili ni blizu pobede, bez obzira koliko energije uložili i kakav meč odigrali", jasan je Zvezdin kapiten.

"Dominantan su tim, imaju kvalitet, vrhunskog trenera. Tačno osete kada treba da nas slome, a imaju sve da to urade... Moraće mnogo stvari da se poklopi da bismo došli do 'brejka'. Prvi uslov je da odigramo bez i najmanjeg pada".

Prethodni meč u dvorani Fenerbahčea, odigran 11. decembra, završen je rezultatom 79:61, ali posle ravnopravne igre u prvom poluvremenu (39:37).

U beogradskim duelima su Veseli, Dikson i ekipa bili dominantniji nego kod kuće.

Šestog novembra u Areni bilo je 60:74, a u Pioniru 8. januara, u sklopu Top 16 faze, čak 65:88. Tada je Fenerbahče imao 18 skokova više, uhvatio 17 lopti u fazi napada (sam Veseli 10) i to je nešto što crveno-beli ne smeju da dozvole ako misle da odigraju iole neizvesnu utakmicu.

Ostali mečevi 9. kola igraju se u četvrtak: Cedevita - Darušafaka (19.00), Efes - Lokomotiva Kubanj (20.45) i Unikaha - Panatinaikos (20.45).

TABELA: Fenerbahče 7-1, Lokomotiva 6-2, Zvezda 5-3, Panatinaikos 5-3, Efes 3-5, Darušafaka 2-6, Unikaha 2-6, Cedevita 2-6.

Komentari / 0

Ostavite komentar