ПЛ: Ливерпул разбио Сити, порази Тотенхема и Арсенала!

Фудбалери Ливерпула декласирали су Манчестер сити са 3:0, у утакмици 28. кола Премијер лиге.

Фудбал 02.03.2016 | 23:15
ПЛ: Ливерпул разбио Сити, порази Тотенхема и Арсенала!

У репризи финала Лига купа одграног пре само неколико дана Ливерпул се осветио Ситију и остварио 11. победу у сезони.

"Редси" су забележили не само убедљиву, допадљиву и обећавајућу победу у мечу 28. кола Премијер лиге, на дупке пуном "Енфилду", већ су наставили невероватан низ успеха у мечевима са "грађанима" у лигашким окршајима.

Ливерпул је изгубио финале Лига купа од Манчестер ситија за викенд, после велике грешке Симона Мињолеа и драматичне пенал завршнице, али када су се ова два великана нашла на супротним странама у Премијер лиги...

...супротна прича!

"Редси" су забележили не само убедљиву, допадљиву и обећавајућу победу у мечу 28. кола Премијер лиге, на дупке пуном "Енфилду", већ су наставили невероватан низ успеха у мечевима са "грађанима" у лигашким окршајима.

Ливерпул – Манчестер сити 3:0 (2:0) за четврту победу у последњих пет окршаја за бодове!

Екипа Јиргена Клопа је сада осма на табели са 41 бодом уз меч мање од осталих ривала. Сити се овим поразом одаљио од борбе за титулу, има 47 бодова на четвртом мечу али и меч мање.

’Црвени’ су од старта кренули одлучно. Видело се да играју са много више жеље од ривала и на крају су то потврдили убедљивом победом. Мрежу гостију начео је Адам Лалана прецизним ударцем у 34. минуту, а Џејмс Милнер је дуплирао предност седам минута касније.

Ни у наставку се није ништа променило. Ливерпул је могао да слави и убедљивије, а победу је оверио Фирмино у 57. минуту. Александар Коларов играо је у последњих 16 минута за госте.

Велики губитник овог кола је поново Арсен Венгер који није искористио реми Лестера у уторак. Арсенал је поражен код куће од Свонсија и сада на трећем месту на табели има 51 бод, шест мање од лидера на табели.

Добро је домаћин почео, пошто је у 15. минуту Џоел Кемпбел искористио асистенцију Санчеса и погодио за 1:0. Чинило се да ће Арсенал убедљив славити, али до краја није постигао ниједан гол.

Изједначио је Раутлиџ у 32. минуту на асистенцијуКорка, а шок на Емирате уследио је 16 минута пре краја када је Вилијамс донео победу Свонсију.

Ни Тотенхем није искористио повољне резултате у овом колу пошто је у градском дербију изгубио од Вест Хема у гостима. Једини гол већ у седмом минуту за тим Славена Билића постигао је Антонио.

Тотенхем је други са три бода мање од Лестера, а Вест Хем је сада шести са 46 бодова, једним мање од Манчестер јунајтеда.

Екипа Луја ван Гала је очигледно у најбољој форми од старта сезоне пошто је поново победила. Овога пута Јунајтед је био бољи од Вотфорда и то уз доста муке. Гости су се добро бранили, али је Хуан Мата седам минута пре краја разгалио публику на Олд Трафорду.

Голом Ђердана Шаћирија Стоук је савладао Њукасл, а Александар Митровић је за госте играо до 84. минута.

ПЛ, 28. коло:

Арсенал – Свонси 1:2
Вест Хем – Тотенхем 1:0
Стоук – Њукасл 1:0
Ливерпул – Манчестер сити 3:0
Манчестер јунајтед – Вотфорд 1:0

уторак:
Норич – Челси 1:2
Сандерленд – Кристал Палас 2:2
Астон Вила – Евертон 1:3
Борнмут – Саутемптон 2:0
Лестер – ВБА 2:2

Коментари / 0

Оставите коментар