PL: Liverpul razbio Siti, porazi Totenhema i Arsenala!

Fudbaleri Liverpula deklasirali su Mančester siti sa 3:0, u utakmici 28. kola Premijer lige.

Fudbal 02.03.2016 | 23:15
PL: Liverpul razbio Siti, porazi Totenhema i Arsenala!

U reprizi finala Liga kupa odgranog pre samo nekoliko dana Liverpul se osvetio Sitiju i ostvario 11. pobedu u sezoni.

"Redsi" su zabeležili ne samo ubedljivu, dopadljivu i obećavajuću pobedu u meču 28. kola Premijer lige, na dupke punom "Enfildu", već su nastavili neverovatan niz uspeha u mečevima sa "građanima" u ligaškim okršajima.

Liverpul je izgubio finale Liga kupa od Mančester sitija za vikend, posle velike greške Simona Minjolea i dramatične penal završnice, ali kada su se ova dva velikana našla na suprotnim stranama u Premijer ligi...

...suprotna priča!

"Redsi" su zabeležili ne samo ubedljivu, dopadljivu i obećavajuću pobedu u meču 28. kola Premijer lige, na dupke punom "Enfildu", već su nastavili neverovatan niz uspeha u mečevima sa "građanima" u ligaškim okršajima.

Liverpul – Mančester siti 3:0 (2:0) za četvrtu pobedu u poslednjih pet okršaja za bodove!

Ekipa Jirgena Klopa je sada osma na tabeli sa 41 bodom uz meč manje od ostalih rivala. Siti se ovim porazom odaljio od borbe za titulu, ima 47 bodova na četvrtom meču ali i meč manje.

’Crveni’ su od starta krenuli odlučno. Videlo se da igraju sa mnogo više želje od rivala i na kraju su to potvrdili ubedljivom pobedom. Mrežu gostiju načeo je Adam Lalana preciznim udarcem u 34. minutu, a Džejms Milner je duplirao prednost sedam minuta kasnije.

Ni u nastavku se nije ništa promenilo. Liverpul je mogao da slavi i ubedljivije, a pobedu je overio Firmino u 57. minutu. Aleksandar Kolarov igrao je u poslednjih 16 minuta za goste.

Veliki gubitnik ovog kola je ponovo Arsen Venger koji nije iskoristio remi Lestera u utorak. Arsenal je poražen kod kuće od Svonsija i sada na trećem mestu na tabeli ima 51 bod, šest manje od lidera na tabeli.

Dobro je domaćin počeo, pošto je u 15. minutu Džoel Kempbel iskoristio asistenciju Sančesa i pogodio za 1:0. Činilo se da će Arsenal ubedljiv slaviti, ali do kraja nije postigao nijedan gol.

Izjednačio je Rautlidž u 32. minutu na asistencijuKorka, a šok na Emirate usledio je 16 minuta pre kraja kada je Vilijams doneo pobedu Svonsiju.

Ni Totenhem nije iskoristio povoljne rezultate u ovom kolu pošto je u gradskom derbiju izgubio od Vest Hema u gostima. Jedini gol već u sedmom minutu za tim Slavena Bilića postigao je Antonio.

Totenhem je drugi sa tri boda manje od Lestera, a Vest Hem je sada šesti sa 46 bodova, jednim manje od Mančester junajteda.

Ekipa Luja van Gala je očigledno u najboljoj formi od starta sezone pošto je ponovo pobedila. Ovoga puta Junajted je bio bolji od Votforda i to uz dosta muke. Gosti su se dobro branili, ali je Huan Mata sedam minuta pre kraja razgalio publiku na Old Trafordu.

Golom Đerdana Šaćirija Stouk je savladao Njukasl, a Aleksandar Mitrović je za goste igrao do 84. minuta.

PL, 28. kolo:

Arsenal – Svonsi 1:2
Vest Hem – Totenhem 1:0
Stouk – Njukasl 1:0
Liverpul – Mančester siti 3:0
Mančester junajted – Votford 1:0

utorak:
Norič – Čelsi 1:2
Sanderlend – Kristal Palas 2:2
Aston Vila – Everton 1:3
Bornmut – Sautempton 2:0
Lester – VBA 2:2

Komentari / 0

Ostavite komentar