Грчка: Ко ће у Евролигу, ко у Лигу шампиона?!

Асоцијација грчких клубова огласила се званичним саопштењем и потврдила у којим евро-такмичењима ће њени чланови учествовати.

Кошарка 06.03.2016 | 15:40
Грчка: Ко ће у Евролигу, ко у Лигу шампиона?!

У недељама ишчекивања дефинитивног изгледа нове Евролиге и будуће ФИБА Лиге шампиона, у Грчкој нема неизвесности у вези са тим темама.

С обзиром на то да су Олимпијакос и Панатинаикос потписали десетогодишњи уговор са Барселоном, јасно је да ће (само) они из Грчке у том периоду играти са најјачим тимовима.

А, где ће остали?

Према званичном саопштењу извршног одбора Асоцијације грчких кошаркашких клубова - и ту је све познато. Стога, већ зна да ће АЕК, Арис и ПАОК следеће сезоне сигурно учествовати у ФИБА Лиги шампиона.

Жеља та три клуба да играју у Лиги шампиона није новост, пошто су они још почетком фебруара послали писмо у ФИБА, у којем су потврдили да у кровној кошаркашкој организацији на њих може да се рачуна.

Март је у сваком случају месец одлуке и у наредним недељама Европа ће добити одговоре на сва конкретна питања - како ће изгледати нова такмичења, ко ће у њима играти и како ће се тимови квалификовати за учешће у њима.

Коментари / 0

Оставите коментар