Grčka: Ko će u Evroligu, ko u Ligu šampiona?!

Asocijacija grčkih klubova oglasila se zvaničnim saopštenjem i potvrdila u kojim evro-takmičenjima će njeni članovi učestvovati.

Košarka 06.03.2016 | 15:40
Grčka: Ko će u Evroligu, ko u Ligu šampiona?!

U nedeljama iščekivanja definitivnog izgleda nove Evrolige i buduće FIBA Lige šampiona, u Grčkoj nema neizvesnosti u vezi sa tim temama.

S obzirom na to da su Olimpijakos i Panatinaikos potpisali desetogodišnji ugovor sa Barselonom, jasno je da će (samo) oni iz Grčke u tom periodu igrati sa najjačim timovima.

A, gde će ostali?

Prema zvaničnom saopštenju izvršnog odbora Asocijacije grčkih košarkaških klubova - i tu je sve poznato. Stoga, već zna da će AEK, Aris i PAOK sledeće sezone sigurno učestvovati u FIBA Ligi šampiona.

Želja ta tri kluba da igraju u Ligi šampiona nije novost, pošto su oni još početkom februara poslali pismo u FIBA, u kojem su potvrdili da u krovnoj košarkaškoj organizaciji na njih može da se računa.

Mart je u svakom slučaju mesec odluke i u narednim nedeljama Evropa će dobiti odgovore na sva konkretna pitanja - kako će izgledati nova takmičenja, ko će u njima igrati i kako će se timovi kvalifikovati za učešće u njima.

Komentari / 0

Ostavite komentar