Астон Вила у каналу, навијачи напуштају трибине!

Хиљаде навијача Астон Виле напустили је Вила парт у 74. минуту меча са Евертоном који је њихов тим изгубио 3:1.

Фудбал 03.03.2016 | 14:00
Астон Вила у каналу, навијачи напуштају трибине!

Навијачи Виле су трибине напустили у знак протеста против власника Рендија Лернера, а у 74. минуту су изашли јер је клуб основан 1874. године.

"Не могу да коментаришем навијаче, то је стара ствар. Мој посао је довољно тежак, морам да се концентришем на њега", рекао је менаџер Виле Реми Гарде.

Навијачи Виле су љути на Лернера, Американца који је купио клуб из Бирмингема 2006. године, због слабих инвестиција и одлука које доноси, али критикују и навијаче јер показују мањак жеље на терену.

Вила, која је у елитном енгелском рангу од 1988. године, добила је само три од 28 утакмица ове сезоне, па је са свега 16 бодова скоро са обе ноге у Чемпионшипу.

"Сећам се протеста против бившег власника Дага Елиса, али он је генерално гледано био сјајан челник. Ово је најгори тим који сам видео у последњу 41 годину како извештавам о Вили", рекао је новинар радија ББЦ 5 Пет Марфи.

Гарде, који је на место менаџера стигао у новембру, верује да Вила може да задржи премијерлигашки статус, иако је осам бодова од сигурне зоне, а уочи дуела са Манчестер Ситијем и Тотенхемом у наредна два кола.

"Морамо се држати заједну, у супротном немамо шансе", рекао је бивши тренер француског Лиона.

С друге стране, Џои Бартон, који је својевремено елиминисан из елита са Њукаслом и КПР, сматра да Вила нема тим достојан ни другој лиги.

"Жао ми је тренера Гардеа јер је преузео брод пун рупа. Ова екипа није спремна ни за Чемпионшип, не можете кривити навијаче Виле. Раније сам Лернера и управу називао марионетама, ништа се није променило. Ако не трошиш новац у јануару и кажеш да се спремаш за Чемпионшип, зашто онда не пустиш да играју клинци са академије, они ће бар показати мало страсти", рекао је контроверзни везни играч.

Коментари / 0

Оставите коментар