Aston Vila u kanalu, navijači napuštaju tribine!

Hiljade navijača Aston Vile napustili je Vila part u 74. minutu meča sa Evertonom koji je njihov tim izgubio 3:1.

Fudbal 03.03.2016 | 14:00
Aston Vila u kanalu, navijači napuštaju tribine!

Navijači Vile su tribine napustili u znak protesta protiv vlasnika Rendija Lernera, a u 74. minutu su izašli jer je klub osnovan 1874. godine.

"Ne mogu da komentarišem navijače, to je stara stvar. Moj posao je dovoljno težak, moram da se koncentrišem na njega", rekao je menadžer Vile Remi Garde.

Navijači Vile su ljuti na Lernera, Amerikanca koji je kupio klub iz Birmingema 2006. godine, zbog slabih investicija i odluka koje donosi, ali kritikuju i navijače jer pokazuju manjak želje na terenu.

Vila, koja je u elitnom engelskom rangu od 1988. godine, dobila je samo tri od 28 utakmica ove sezone, pa je sa svega 16 bodova skoro sa obe noge u Čempionšipu.

"Sećam se protesta protiv bivšeg vlasnika Daga Elisa, ali on je generalno gledano bio sjajan čelnik. Ovo je najgori tim koji sam video u poslednju 41 godinu kako izveštavam o Vili", rekao je novinar radija BBC 5 Pet Marfi.

Garde, koji je na mesto menadžera stigao u novembru, veruje da Vila može da zadrži premijerligaški status, iako je osam bodova od sigurne zone, a uoči duela sa Mančester Sitijem i Totenhemom u naredna dva kola.

"Moramo se držati zajednu, u suprotnom nemamo šanse", rekao je bivši trener francuskog Liona.

S druge strane, Džoi Barton, koji je svojevremeno eliminisan iz elita sa Njukaslom i KPR, smatra da Vila nema tim dostojan ni drugoj ligi.

"Žao mi je trenera Gardea jer je preuzeo brod pun rupa. Ova ekipa nije spremna ni za Čempionšip, ne možete kriviti navijače Vile. Ranije sam Lernera i upravu nazivao marionetama, ništa se nije promenilo. Ako ne trošiš novac u januaru i kažeš da se spremaš za Čempionšip, zašto onda ne pustiš da igraju klinci sa akademije, oni će bar pokazati malo strasti", rekao je kontroverzni vezni igrač.

Komentari / 0

Ostavite komentar