Михи свануло, Манчу се смркава!

Тренер Интера Роберто Манчини мораће да добије четири од пет наредних утакмица уколико жели да избегне отказ, преноси Газета дело Спорт.

Фудбал 02.03.2016 | 17:20
Михи свануло, Манчу се смркава!

Председник клуба Ерик Тохир незадовољан је резултатима у 2016. години, посебно јер је пре тога Интер био лидер Серије А и поставио је италијанском тренеру ултиматум да тријумфује бар четири пута у утакмицама против Палерма, Болоње, Роме, Торина и Фрозинонеа.

Да је Манчинијев статус неизвестан потврдио је и почасни председник "неразура" Масимо Морати.

"Тренутно је незгодна ситуација, није лако Роберту. Он је искусан и добар тренер, права особа за Интер и мислим да кривца не можемо да тражимо у Манчинију. Верујем да ће поправити ситуацију", рекао је Морати.

Манчини неће имати притисак у реванш мечу полуфинала Купа Италије против Јувентуса, што му је поручио и Тохир после пораза у првом дуелу 3:0.

Од лидерске позиције пред новогодишњу паузу до 13 бодова заостатка за водећим Јувентусом, два месеца касније.

Интер је у последње време запао у "кризу игре и резултата", коју је успевао да прекине само на махове, рецимо пре 10 дана у мечу против Сампдорије (3:1).

Пораз од Јувентуса (2:0) у "Дербију Италије" учинио је председника Ерика Тохира врло незадовољним, па је, како пише "Газета дело спорт", рекао тренеру Роберту Манчинију да од следећих пет мечева у Серији А мора да добије четири, како би сачувао посао.

На стадион Ђузепе Меаца стижу Палермо и Болоња, потом је на програму гостовање Роми, па меч против Торина код куће и на крају циклуса пут у Фрозиноне.

Објективно, четири победе нису недостижан циљ, али треба имати у виду да је Интер у 2016. одиграо 1:1 са Карпијем и да није успео да савлада последњепласирану Верону...

На другој страни, некадашњи Манчинијев помоћник Синиша Михајловић као да је коначно "испливао" из проблема.

Медији су ове сезоне више пута најављивали смену српског тренера, често се причало и писало како "мора" да уради ово или оно (као сада Манчини), да би Милан 11 кола пре краја стигао до шестог места и борбе за пласман у Европу.

Интер "бежи" градском ривалу само један бод, а трећепласиране Рома и Фиорентина по шест.

Коментари / 0

Оставите коментар