Mihi svanulo, Manču se smrkava!

Trener Intera Roberto Mančini moraće da dobije četiri od pet narednih utakmica ukoliko želi da izbegne otkaz, prenosi Gazeta delo Sport.

Fudbal 02.03.2016 | 17:20
Mihi svanulo, Manču se smrkava!

Predsednik kluba Erik Tohir nezadovoljan je rezultatima u 2016. godini, posebno jer je pre toga Inter bio lider Serije A i postavio je italijanskom treneru ultimatum da trijumfuje bar četiri puta u utakmicama protiv Palerma, Bolonje, Rome, Torina i Frozinonea.

Da je Mančinijev status neizvestan potvrdio je i počasni predsednik "nerazura" Masimo Morati.

"Trenutno je nezgodna situacija, nije lako Robertu. On je iskusan i dobar trener, prava osoba za Inter i mislim da krivca ne možemo da tražimo u Mančiniju. Verujem da će popraviti situaciju", rekao je Morati.

Mančini neće imati pritisak u revanš meču polufinala Kupa Italije protiv Juventusa, što mu je poručio i Tohir posle poraza u prvom duelu 3:0.

Od liderske pozicije pred novogodišnju pauzu do 13 bodova zaostatka za vodećim Juventusom, dva meseca kasnije.

Inter je u poslednje vreme zapao u "krizu igre i rezultata", koju je uspevao da prekine samo na mahove, recimo pre 10 dana u meču protiv Sampdorije (3:1).

Poraz od Juventusa (2:0) u "Derbiju Italije" učinio je predsednika Erika Tohira vrlo nezadovoljnim, pa je, kako piše "Gazeta delo sport", rekao treneru Robertu Mančiniju da od sledećih pet mečeva u Seriji A mora da dobije četiri, kako bi sačuvao posao.

Na stadion Đuzepe Meaca stižu Palermo i Bolonja, potom je na programu gostovanje Romi, pa meč protiv Torina kod kuće i na kraju ciklusa put u Frozinone.

Objektivno, četiri pobede nisu nedostižan cilj, ali treba imati u vidu da je Inter u 2016. odigrao 1:1 sa Karpijem i da nije uspeo da savlada poslednjeplasiranu Veronu...

Na drugoj strani, nekadašnji Mančinijev pomoćnik Siniša Mihajlović kao da je konačno "isplivao" iz problema.

Mediji su ove sezone više puta najavljivali smenu srpskog trenera, često se pričalo i pisalo kako "mora" da uradi ovo ili ono (kao sada Mančini), da bi Milan 11 kola pre kraja stigao do šestog mesta i borbe za plasman u Evropu.

Inter "beži" gradskom rivalu samo jedan bod, a trećeplasirane Roma i Fiorentina po šest.

Komentari / 0

Ostavite komentar