Грађани покрећу рјешавање проблема

У србачком селу Гламочани формирано је Удружење грађана са циљем да својом активношћу убрза рјешавање бројних животних проблема у овом лијевчанском насељу које заостаје у развоју.

Република Српска 02.03.2016 | 12:30
Грађани покрећу рјешавање проблема

На првом радном састанку Удружења, којем су присуствовали начелник општине Србац Драго Ћирић и народни посланик Небојша Шврака, истакнута је потреба изградње амбуланте породичне медицине, рјешавање питања одлагања и депоновања смећа, одржавање сеоских путева, увођење јавне расвјете и изградња настрешице на аутобуском стајалишту.

Ради веће безбједности ученика ОШ „Доситеј Обрадовић“, затражено је постављање семафора код школе и проширење тротоара у центру села кроз који пролази веома фреквентан магистрални пут Србац – Нова Топола.

Осим тога, покренута је идеја за регулацију одводног канала Љевчаница-Осовица, те провођење хуманитарне акције пружања помоћи породици Ковачевић која има два ученика оштећеног вида.

Начелник општине Драго Ћирић изразио је задовољство што грађани сами покрећу рјешавање животних питања и обећао да ће локална заједница дати пуну прушку и помоћ у провођењу планираних пројеката који су у надлежности општине.

„Пробаћемо у што краћем времену да ријешимо најактуелније проблеме овог села, а за она питања која нису у нашем дјелокругу рада, аплицираћемо код ЈП „Путеви Републике Српске“ и надлежних министарстава у Влади Републике Српске“, рекао је Ћирић.

Он је нагласио да је већ припремљен пројекат за изградњу новог објекта Здравствене амбуланте са чврстим материјалом, јер је постојећа, монтажна зграда амбуланте породичне медицине дотрајала и готово неупотребљива.

Седамдесет одсто средстава за овај пројекат обезбједила би Свјетска банка, а остали дио општина и грађани – додао је Ћирић. Ова активност биће проведена до краја године, а очекује се и пуна подршка надлежних републичких институција.

Аутор: Саво Кесер

Коментари / 0

Оставите коментар