Građani pokreću rješavanje problema

U srbačkom selu Glamočani formirano je Udruženje građana sa ciljem da svojom aktivnošću ubrza rješavanje brojnih životnih problema u ovom lijevčanskom naselju koje zaostaje u razvoju.

Republika Srpska 02.03.2016 | 12:30
Građani pokreću rješavanje problema

Na prvom radnom sastanku Udruženja, kojem su prisustvovali načelnik opštine Srbac Drago Ćirić i narodni poslanik Nebojša Švraka, istaknuta je potreba izgradnje ambulante porodične medicine, rješavanje pitanja odlaganja i deponovanja smeća, održavanje seoskih puteva, uvođenje javne rasvjete i izgradnja nastrešice na autobuskom stajalištu.

Radi veće bezbjednosti učenika OŠ „Dositej Obradović“, zatraženo je postavljanje semafora kod škole i proširenje trotoara u centru sela kroz koji prolazi veoma frekventan magistralni put Srbac – Nova Topola.

Osim toga, pokrenuta je ideja za regulaciju odvodnog kanala Ljevčanica-Osovica, te provođenje humanitarne akcije pružanja pomoći porodici Kovačević koja ima dva učenika oštećenog vida.

Načelnik opštine Drago Ćirić izrazio je zadovoljstvo što građani sami pokreću rješavanje životnih pitanja i obećao da će lokalna zajednica dati punu prušku i pomoć u provođenju planiranih projekata koji su u nadležnosti opštine.

„Probaćemo u što kraćem vremenu da riješimo najaktuelnije probleme ovog sela, a za ona pitanja koja nisu u našem djelokrugu rada, apliciraćemo kod JP „Putevi Republike Srpske“ i nadležnih ministarstava u Vladi Republike Srpske“, rekao je Ćirić.

On je naglasio da je već pripremljen projekat za izgradnju novog objekta Zdravstvene ambulante sa čvrstim materijalom, jer je postojeća, montažna zgrada ambulante porodične medicine dotrajala i gotovo neupotrebljiva.

Sedamdeset odsto sredstava za ovaj projekat obezbjedila bi Svjetska banka, a ostali dio opština i građani – dodao je Ćirić. Ova aktivnost biće provedena do kraja godine, a očekuje se i puna podrška nadležnih republičkih institucija.

Autor: Savo Keser

Komentari / 0

Ostavite komentar