Меркел: Избјеглице су моја проклета дужност

Ангела Меркел је, гостујући у емисији на телевизији АРД, свим својим политичким противницима поручила да нема намеру да мења своју политику "отворених врата" према мигрантима. Упркос све гласнијим критикама, како из Европе, тако и из сопствених коалиционих редова, немачка канцеларка чврсто верује у исправност овог става.

Свијет 02.03.2016 | 10:35
Меркел: Избјеглице су моја проклета дужност

"У Европи постоји превише сукобљених интереса, а неке ствари се догађају преспоро. Због тога сам понекад и очајна. Али, моја проклета дужност је да учиним све како би Европа пронашла заједнички пут. Европа се мора држати заједно и показати хуманост. Нажалост, неке земље чланице имају потпуно погрешан поглед на кризу. И тај проблем дефинитивно неће бити решен затварањем граница", изјавила је Меркелова.

Немачка канцеларка доживела је осетан пад популарности у својој земљи, пре свега због "побуне" коалиционог партнера и председника владе Баварске Хорста Зехофера, лидера сестринске Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ) који се оштро противи пријему великог броја избеглица.

Управо због тога Меркелина популарност је са недавних 45 посто склизнула на 38 процената. Чак 60 одсто анкетираних Немаца "није задовољно мигрантском политиком" коју води канцеларка.

Поред тога, протести десничара све су чешћи на улицама немачких градова, а антимигрантска атмосфера је и те како присутна међу грађанима.

Ипак, Меркелова је решила да себи да мало одушка и направи паузу у напорној борби с критичарима. Дан након што је "отворила душу" на АРД-у, канцеларка се на страначком скупу своје Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) у Волкмарсену опустила и са колегама уживала у испијању пива.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милан

02.03.2016 10:10

Примате ( мислите да су овце) а оно све вукови до једног ! Нека нам је са срецом свима заједно !

ОДГОВОРИТЕ
Name

алеx.де

02.03.2016 10:29

Судеци по фотографији, неби се могло реци да је узивала у испијању пива?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

02.03.2016 11:35

Зена је супер,само јос да узјаси метлу. Присјесце то њој и Нијемцима, а богами и Европи.

ОДГОВОРИТЕ