Merkel: Izbjeglice su moja prokleta dužnost

Angela Merkel je, gostujući u emisiji na televiziji ARD, svim svojim političkim protivnicima poručila da nema nameru da menja svoju politiku "otvorenih vrata" prema migrantima. Uprkos sve glasnijim kritikama, kako iz Evrope, tako i iz sopstvenih koalicionih redova, nemačka kancelarka čvrsto veruje u ispravnost ovog stava.

Svijet 02.03.2016 | 10:35
Merkel: Izbjeglice su moja prokleta dužnost

"U Evropi postoji previše sukobljenih interesa, a neke stvari se događaju presporo. Zbog toga sam ponekad i očajna. Ali, moja prokleta dužnost je da učinim sve kako bi Evropa pronašla zajednički put. Evropa se mora držati zajedno i pokazati humanost. Nažalost, neke zemlje članice imaju potpuno pogrešan pogled na krizu. I taj problem definitivno neće biti rešen zatvaranjem granica", izjavila je Merkelova.

Nemačka kancelarka doživela je osetan pad popularnosti u svojoj zemlji, pre svega zbog "pobune" koalicionog partnera i predsednika vlade Bavarske Horsta Zehofera, lidera sestrinske Hrišćansko-socijalne unije (CSU) koji se oštro protivi prijemu velikog broja izbeglica.

Upravo zbog toga Merkelina popularnost je sa nedavnih 45 posto skliznula na 38 procenata. Čak 60 odsto anketiranih Nemaca "nije zadovoljno migrantskom politikom" koju vodi kancelarka.

Pored toga, protesti desničara sve su češći na ulicama nemačkih gradova, a antimigrantska atmosfera je i te kako prisutna među građanima.

Ipak, Merkelova je rešila da sebi da malo oduška i napravi pauzu u napornoj borbi s kritičarima. Dan nakon što je "otvorila dušu" na ARD-u, kancelarka se na stranačkom skupu svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Volkmarsenu opustila i sa kolegama uživala u ispijanju piva.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milan

02.03.2016 10:10

Primate ( mislite da su ovce) a ono sve vukovi do jednog ! Neka nam je sa srecom svima zajedno !

ODGOVORITE
Name

alex.de

02.03.2016 10:29

Sudeci po fotografiji, nebi se moglo reci da je uzivala u ispijanju piva?!

ODGOVORITE
Name

MD

02.03.2016 11:35

Zena je super,samo jos da uzjasi metlu. Prisjesce to njoj i Nijemcima, a bogami i Evropi.

ODGOVORITE