Патње Албанаца који су уништавали светиње

Албанац Алем Курти, човек који је током мартовског погрома 2004. године дивљачки поломио, а потом бацио крст са Цркве Светог Илије у Подујеву, преминуо је у тешким мукама после борбе са канцером који му је уништио јетру и плућа!

Србија 02.03.2016 | 08:50
Патње Албанаца који су уништавали светиње

Ипак, ово није крај свих мука које су снашле ову породицу, јер како преноси “Ало!” и његова сестра, као и родитељи пате од тешких болести.

Како преноси овај лист житељи Косова и Метохије, који су Куртија познавали, потврђују да је умро у страшним мукама трпећи несносне болове, а неки од њих тврде да је и његова рођена сестра тешко болесна и да се најстрашније мучи, као и њихови родитељи, који све то преживљавају заједно с њом.

Вест о смрти Куртија јуче је одјекнула Србијом, а старешина Цркве Светог Марка, протојереј ставрофор Трајан Којић, који је до деведесетих живео и служио на Космету, на питање да ли је Албанца стигла божја казна, како су многи јуче коментарисали, одговара индиректно:

"Цитирао бих Његоша, који је рекао: `Ко ће, синко, божју вољу знати, ко ли божја прозрети чудеса?`. Не можемо ми знати да ли је ово за њега казна или награда, ми не знамо шта је Бог хтео овим да поручи, али овде би се могла употребити и она стара народна пословица: `Чини добро, не бој се, чини зло, надај му се`. Не могу ја да судим, али гест тог човека и оно бацање крста засигурно је остало урезано у сећање свих нас, поготово оних који су у том моменту били у Приштини и били директни сведоци тог догађаја", каже прота Трајан.

Парох ораховачки Веља Стојковић, који служи у Храму Успења Пресвете Богородице, не сумња у то да је Албанца стигла божја казна.

"Чуо сам да је умро у највећим могућим мукама, да је много патио. Знам и да му је сестра тешко болесна. Бог није допустио да све оно што је радио прође некажњено. Осим самог срамног чина ломљења и бацања крста са светог објекта, он је био иницијатор многих злодела које су Албанци радили тих година. Рука божја је урадила да заврши овако, да ово буде опомена, да се са светињам нико не може играти, да их нико не може тек тако скрнавити. Ово је опомена које ће се добро сетити и сви Албанци којима некад нешто слично падне на памет", каже парох Веља.

Извор: Ало/Телеграф

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

сова

02.03.2016 08:17

Чини добро и добру се надај. Постоји сила која све регулише. Ми је именујемо различито..Али резултат је увијек исти...Ваљда су то сватили и ови наши, неки на њихову жалост касно. Али зашто их жалити јер воља онога који регулише не овиси ни о нама, нити знамо зашто је то баш тако...Они се отму па мисле да могу одлучивати као и Он, и ту се наравно преваре... А правда је спора, али увијек стигне на вријеме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

02.03.2016 08:49

Није он једини који је умирао у мукама од канцера а који се замерио Србима. Подсјетимо их се : Ибрахим Ругова, Фрањо Тудјман, Алија Изетбеговиц, Ивица Рачан, Јанез Дрновшек. ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

02.03.2016 09:13

Све је у рукама Свевишњег Милосног Господа Бога ! Слава нашем Створитељу , јер све бива по његовој вољи ! Не радујем се ничијој несрећи, ма ко он био, нити подржавам ружна дјела , а ни ружне ријечи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

02.03.2016 09:18

А ста цемо са свим дивним људима који су умрли од рака?Како ви размисљате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

02.03.2016 09:53

Знате ли да ВЕЛИКИ број РАТНИХ злоцинаца одлицно зиве, цак висе и њихови потомци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сина

02.03.2016 09:55

Има Бога. Овако ће и Орић и Дудаковић и сви муслимански кољачи и силоватељи дјевојчица, дјевојака и жена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво сина

02.03.2016 15:24

Пилеци мозгово ја увијек било!!!

Name

савијет

02.03.2016 09:57

Каква ли је казна Божија оне стигла сто су 92г униставали Божије куће код нас?Сто се тиче овога Албанца,да су мало паметни били требали су га обијесити за примјер.Људи који скрнаве сто је у име Бога направљено нису ниста друго ни заслужили!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

02.03.2016 10:13

Ја мислим сви који руше или пале светиње заслужују да горе у паклу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре МД

02.03.2016 11:07

Колико бих има становника у РСу по твом закљуцку?

Name

Милојко Бања Лука

03.03.2016 22:16

ти што пишеш реплике,дивим ти се колико си глуп.

Name

шта су држали у Светињи

02.03.2016 22:47

Изгледа нешто врло тадиоактивно. Рак долази од тога и стреса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре Мд

03.03.2016 17:44

Зависи на кога мислис или на које мислис

ОДГОВОРИТЕ