Patnje Albanaca koji su uništavali svetinje

Albanac Alem Kurti, čovek koji je tokom martovskog pogroma 2004. godine divljački polomio, a potom bacio krst sa Crkve Svetog Ilije u Podujevu, preminuo je u teškim mukama posle borbe sa kancerom koji mu je uništio jetru i pluća!

Srbija 02.03.2016 | 08:50
Patnje Albanaca koji su uništavali svetinje

Ipak, ovo nije kraj svih muka koje su snašle ovu porodicu, jer kako prenosi “Alo!” i njegova sestra, kao i roditelji pate od teških bolesti.

Kako prenosi ovaj list žitelji Kosova i Metohije, koji su Kurtija poznavali, potvrđuju da je umro u strašnim mukama trpeći nesnosne bolove, a neki od njih tvrde da je i njegova rođena sestra teško bolesna i da se najstrašnije muči, kao i njihovi roditelji, koji sve to preživljavaju zajedno s njom.

Vest o smrti Kurtija juče je odjeknula Srbijom, a starešina Crkve Svetog Marka, protojerej stavrofor Trajan Kojić, koji je do devedesetih živeo i služio na Kosmetu, na pitanje da li je Albanca stigla božja kazna, kako su mnogi juče komentarisali, odgovara indirektno:

"Citirao bih Njegoša, koji je rekao: `Ko će, sinko, božju volju znati, ko li božja prozreti čudesa?`. Ne možemo mi znati da li je ovo za njega kazna ili nagrada, mi ne znamo šta je Bog hteo ovim da poruči, ali ovde bi se mogla upotrebiti i ona stara narodna poslovica: `Čini dobro, ne boj se, čini zlo, nadaj mu se`. Ne mogu ja da sudim, ali gest tog čoveka i ono bacanje krsta zasigurno je ostalo urezano u sećanje svih nas, pogotovo onih koji su u tom momentu bili u Prištini i bili direktni svedoci tog događaja", kaže prota Trajan.

Paroh orahovački Velja Stojković, koji služi u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice, ne sumnja u to da je Albanca stigla božja kazna.

"Čuo sam da je umro u najvećim mogućim mukama, da je mnogo patio. Znam i da mu je sestra teško bolesna. Bog nije dopustio da sve ono što je radio prođe nekažnjeno. Osim samog sramnog čina lomljenja i bacanja krsta sa svetog objekta, on je bio inicijator mnogih zlodela koje su Albanci radili tih godina. Ruka božja je uradila da završi ovako, da ovo bude opomena, da se sa svetinjam niko ne može igrati, da ih niko ne može tek tako skrnaviti. Ovo je opomena koje će se dobro setiti i svi Albanci kojima nekad nešto slično padne na pamet", kaže paroh Velja.

Izvor: Alo/Telegraf

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

sova

02.03.2016 08:17

Čini dobro i dobru se nadaj. Postoji sila koja sve reguliše. Mi je imenujemo različito..Ali rezultat je uvijek isti...Valjda su to svatili i ovi naši, neki na njihovu žalost kasno. Ali zašto ih žaliti jer volja onoga koji reguliše ne ovisi ni o nama, niti znamo zašto je to baš tako...Oni se otmu pa misle da mogu odlučivati kao i On, i tu se naravno prevare... A pravda je spora, ali uvijek stigne na vrijeme...

ODGOVORITE
Name

Sinny Boy

02.03.2016 08:49

Nije on jedini koji je umirao u mukama od kancera a koji se zamerio Srbima. Podsjetimo ih se : Ibrahim Rugova, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic, Ivica Račan, Janez Drnovšek. ..

ODGOVORITE
Name

pravda

02.03.2016 09:13

Sve je u rukama Svevišnjeg Milosnog Gospoda Boga ! Slava našem Stvoritelju , jer sve biva po njegovoj volji ! Ne radujem se ničijoj nesreći, ma ko on bio, niti podržavam ružna djela , a ni ružne riječi.

ODGOVORITE
Name

Petar

02.03.2016 09:18

A sta cemo sa svim divnim ljudima koji su umrli od raka?Kako vi razmisljate

ODGOVORITE
Name

Logika...

02.03.2016 09:53

Znate li da VELIKI broj RATNIH zlocinaca odlicno zive, cak vise i njihovi potomci.

ODGOVORITE
Name

sina

02.03.2016 09:55

Ima Boga. Ovako će i Orić i Dudaković i svi muslimanski koljači i silovatelji djevojčica, djevojaka i žena.

ODGOVORITE
Name

bravo sina

02.03.2016 15:24

Pileci mozgovo ja uvijek bilo!!!

Name

savijet

02.03.2016 09:57

Kakva li je kazna Božija one stigla sto su 92g unistavali Božije kuće kod nas?Sto se tiče ovoga Albanca,da su malo pametni bili trebali su ga obijesiti za primjer.Ljudi koji skrnave sto je u ime Boga napravljeno nisu nista drugo ni zaslužili!!

ODGOVORITE
Name

Md

02.03.2016 10:13

Ja mislim svi koji ruše ili pale svetinje zaslužuju da gore u paklu

ODGOVORITE
Name

Re MD

02.03.2016 11:07

Koliko bih ima stanovnika u RSu po tvom zakljucku?

Name

Milojko Banja Luka

03.03.2016 22:16

ti što pišeš replike,divim ti se koliko si glup.

Name

šta su držali u Svetinji

02.03.2016 22:47

Izgleda nešto vrlo tadioaktivno. Rak dolazi od toga i stresa.

ODGOVORITE
Name

Re re Md

03.03.2016 17:44

Zavisi na koga mislis ili na koje mislis

ODGOVORITE