Вучић о изручењу: Поштоваћу закон!

Премијер Србије поручио је поводом захтева Хашког трибунала за изручење троје чланова Српске радикалне странке, да је његов посао да брине о грађанима Србије и поштовању закона, и да ће се у складу с тим понашати.

Србија 02.03.2016 | 07:22
Вучић о изручењу: Поштоваћу закон!

Вучић је, гостујући на РТС-у, рекао да је Влада Србије добила више налога из Хага, као и одговор председника Трибунала Теодора Мерона, али да у њему не пише зашто Здравко Толимир није пуштен на слободу.

"То је кључно питање. Иако је добио гаранције Владе Србије, иако смо упозорили Хашки трибунал да морају да га пусте, да ћемо да га вратимо. Човек је мртав. Нико не каже да су га убили, већ да је требало да га пусте на слободу, да има боље лечење и буде са својом породицом", рекао је Вучић гостујући на Радиотелевизији Србије.

Он је додао да је то последњи од више примера у којем је неки грађанин Србије преминуо у Хагу.

На констатацију да се, упркос томе, Србији и даље постављају захтеви за изручењем лидера радикала Војислава Шешеља и троје чланова те странке, и да ли би то утицало на изборну кампању уколико би власт поступила по тим захтевима, Вучић је одговорио да је његов посао да брине о грађанима Србије.

"Мој посао као председника Владе Србије јесте да бринем о грађанима Србије, поштовању закона и њиховом спровођењу и у складу с тим ћу се понашати", рекао је Вучић.

Упитан да ли је сагласан са мишљењем председника Србије Томислава Николића који је рекао да Шешељ и Вјерица Радета морају да иду у Хаг, да је "то држава", и да ли се "не слаже" с Николићем, Вучић је одговорио:

"Не мислим да се не слажем. Већ сам рекао шта мислим по том питању".

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

даринка, проф.

02.03.2016 07:55

Госп. Сесељ нема ста да трази у Хаг-у. Ако га Србија испоруци онда је то велика срамота за све Србе. Сесељ је најбриљантнији српски интелектуалац данасњице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мо

02.03.2016 09:30

Мозда за тебе али за мене не.Сесеељ је један меганационалиста и Србији це бити боље ако он оде у цорку...

Name

За Мо

02.03.2016 11:12

Ти би несретнице све које не волиш у затвор .Паметан си ти.

Name

зумба

02.03.2016 08:37

Војо је рекао да се сам излијецио па тако треба да оде у Хааг,сам.Мора се суд постовати,неовисно који.Па и јазавац је био пред судом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

02.03.2016 09:19

Е јадан ти је тај закон, кад се ти ухватиш за њега. Зашто се ниси држао закона пре потписивања уговора са НАТО убицама.

ОДГОВОРИТЕ