Vučić o izručenju: Poštovaću zakon!

Premijer Srbije poručio je povodom zahteva Haškog tribunala za izručenje troje članova Srpske radikalne stranke, da je njegov posao da brine o građanima Srbije i poštovanju zakona, i da će se u skladu s tim ponašati.

Srbija 02.03.2016 | 07:22
Vučić o izručenju: Poštovaću zakon!

Vučić je, gostujući na RTS-u, rekao da je Vlada Srbije dobila više naloga iz Haga, kao i odgovor predsednika Tribunala Teodora Merona, ali da u njemu ne piše zašto Zdravko Tolimir nije pušten na slobodu.

"To je ključno pitanje. Iako je dobio garancije Vlade Srbije, iako smo upozorili Haški tribunal da moraju da ga puste, da ćemo da ga vratimo. Čovek je mrtav. Niko ne kaže da su ga ubili, već da je trebalo da ga puste na slobodu, da ima bolje lečenje i bude sa svojom porodicom", rekao je Vučić gostujući na Radioteleviziji Srbije.

On je dodao da je to poslednji od više primera u kojem je neki građanin Srbije preminuo u Hagu.

Na konstataciju da se, uprkos tome, Srbiji i dalje postavljaju zahtevi za izručenjem lidera radikala Vojislava Šešelja i troje članova te stranke, i da li bi to uticalo na izbornu kampanju ukoliko bi vlast postupila po tim zahtevima, Vučić je odgovorio da je njegov posao da brine o građanima Srbije.

"Moj posao kao predsednika Vlade Srbije jeste da brinem o građanima Srbije, poštovanju zakona i njihovom sprovođenju i u skladu s tim ću se ponašati", rekao je Vučić.

Upitan da li je saglasan sa mišljenjem predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je rekao da Šešelj i Vjerica Radeta moraju da idu u Hag, da je "to država", i da li se "ne slaže" s Nikolićem, Vučić je odgovorio:

"Ne mislim da se ne slažem. Već sam rekao šta mislim po tom pitanju".

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

darinka, prof.

02.03.2016 07:55

Gosp. Seselj nema sta da trazi u Hag-u. Ako ga Srbija isporuci onda je to velika sramota za sve Srbe. Seselj je najbriljantniji srpski intelektualac danasnjice.

ODGOVORITE
Name

mo

02.03.2016 09:30

Mozda za tebe ali za mene ne.Seseelj je jedan meganacionalista i Srbiji ce biti bolje ako on ode u corku...

Name

Za Mo

02.03.2016 11:12

Ti bi nesretnice sve koje ne voliš u zatvor .Pametan si ti.

Name

zumba

02.03.2016 08:37

Vojo je rekao da se sam izlijecio pa tako treba da ode u Haag,sam.Mora se sud postovati,neovisno koji.Pa i jazavac je bio pred sudom.

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

02.03.2016 09:19

E jadan ti je taj zakon, kad se ti uhvatiš za njega. Zašto se nisi držao zakona pre potpisivanja ugovora sa NATO ubicama.

ODGOVORITE