Јавна предузећа нису имала ни за цвијет!

Обиљежавање 8. марта, Дана жена, и ове године неће бити уприличено за запослене у Градској управи и осталим јавним предузећима, тако да оне за овај празник неће добити ни цвијет, а камоли организовану прославу, што је некада била пракса.

Република Српска 01.03.2016 | 22:38
Јавна предузећа нису имала ни за цвијет!

Потврдили су нам то из ових установа, али и запослене жене, које кажу да само још у старим домаћим филмовима гледају како је то некада било на организованим путовањима или прославама које су организовали синдикалци и шефови.

Уштеде и економска криза су учинили своје и што се тиче прославе Дана жена.

Из Градске управе су рекли да немају организоване прославе 8. марта.

"Једино ако се жене из колектива договоре да саме организују прославу или неки заједнички излазак, то ће бити то", навели су из Градске управе.

За жене у "Водоводу" такође неће бити организована прослава поводом 8. марта, а у овом предузећу не практикују ни куповину поклона.

Осмомартовска прослава и поклони изостаће и за запослене у Дому здравља.

"Дом здравља у Бањалуци у посљедњих 10 година не организује прославу 8. марта, а не практикује се ни давање поклона", рекла је Дијана Ожеговић, портпарол Дома здравља.

Тај дан ће бити као и сваки други и за запослене у "Топлани" неће бити ни цвијета ни поклона, што се знало десити понекад претходних година.

Из Центра за предшколско васпитање и образовање кажу да они колективно славе 8. март, али да сами себи организују прославу, као и да сами плаћају прославу.

"Нисмо у ситуацији да можемо да приуштимо нешто више од тога, нити да осталим, садашњим радницама дајемо поклоне и организујемо ручкове и вечере по кафанама", рекла је Наташа Радуловић, директорка Центра за предшколско васпитање и образовање.

Извор: Независне новине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

СРАМОТА ЛАЗОВИ

01.03.2016 21:44

Срам вас било лазови сва предузеца су вец договорила с новим хотелом Дрина у БН славице те зене 09.03.2016. У Недељу.Али срамота је да лазу ,као ако се саме организују па бас Опстина и Водовод и Топлана фуј фуј фуј гади ми се гдје зивим и ко влада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нидзо

01.03.2016 22:07

Ово у цланки се не односи на БН него на БЛ.

Name

грађанин

01.03.2016 21:59

Биће славља за 8. март. Ако ништа организоваће се жене, мало ће погурати шефови, то је то. Битно је да ће жене славити. Шупља прича јавно изнесена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

01.03.2016 22:15

Лажу......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.03.2016 07:48

Скупље су гуме на службеним колима од прославе или цвијета.

ОДГОВОРИТЕ