Javna preduzeća nisu imala ni za cvijet!

Obilježavanje 8. marta, Dana žena, i ove godine neće biti upriličeno za zaposlene u Gradskoj upravi i ostalim javnim preduzećima, tako da one za ovaj praznik neće dobiti ni cvijet, a kamoli organizovanu proslavu, što je nekada bila praksa.

Republika Srpska 01.03.2016 | 22:38
Javna preduzeća nisu imala ni za cvijet!

Potvrdili su nam to iz ovih ustanova, ali i zaposlene žene, koje kažu da samo još u starim domaćim filmovima gledaju kako je to nekada bilo na organizovanim putovanjima ili proslavama koje su organizovali sindikalci i šefovi.

Uštede i ekonomska kriza su učinili svoje i što se tiče proslave Dana žena.

Iz Gradske uprave su rekli da nemaju organizovane proslave 8. marta.

"Jedino ako se žene iz kolektiva dogovore da same organizuju proslavu ili neki zajednički izlazak, to će biti to", naveli su iz Gradske uprave.

Za žene u "Vodovodu" takođe neće biti organizovana proslava povodom 8. marta, a u ovom preduzeću ne praktikuju ni kupovinu poklona.

Osmomartovska proslava i pokloni izostaće i za zaposlene u Domu zdravlja.

"Dom zdravlja u Banjaluci u posljednjih 10 godina ne organizuje proslavu 8. marta, a ne praktikuje se ni davanje poklona", rekla je Dijana Ožegović, portparol Doma zdravlja.

Taj dan će biti kao i svaki drugi i za zaposlene u "Toplani" neće biti ni cvijeta ni poklona, što se znalo desiti ponekad prethodnih godina.

Iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje kažu da oni kolektivno slave 8. mart, ali da sami sebi organizuju proslavu, kao i da sami plaćaju proslavu.

"Nismo u situaciji da možemo da priuštimo nešto više od toga, niti da ostalim, sadašnjim radnicama dajemo poklone i organizujemo ručkove i večere po kafanama", rekla je Nataša Radulović, direktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

SRAMOTA LAZOVI

01.03.2016 21:44

Sram vas bilo lazovi sva preduzeca su vec dogovorila s novim hotelom Drina u BN slavice te zene 09.03.2016. U Nedelju.Ali sramota je da lazu ,kao ako se same organizuju pa bas Opstina i Vodovod i Toplana fuj fuj fuj gadi mi se gdje zivim i ko vlada.

ODGOVORITE
Name

Nidzo

01.03.2016 22:07

Ovo u clanki se ne odnosi na BN nego na BL.

Name

građanin

01.03.2016 21:59

Biće slavlja za 8. mart. Ako ništa organizovaće se žene, malo će pogurati šefovi, to je to. Bitno je da će žene slaviti. Šuplja priča javno iznesena.

ODGOVORITE
Name

građanin

01.03.2016 22:15

Lažu......

ODGOVORITE
Name

Dragan

02.03.2016 07:48

Skuplje su gume na službenim kolima od proslave ili cvijeta.

ODGOVORITE