Ултиматум из Мадрида алармирао Европу!

Челси, Манчестери, Јувентус и Арсенал чекају расплет...Азар уместо Иска и Хамеса Родригеза?!

Фудбал 02.03.2016 | 23:00
Ултиматум из Мадрида алармирао Европу!

У Мадриду се и дефинитивно спрема нешто велико. Није случајност што су два највећа спортска дневника јутрос изашла са идентичним причама да су Иско и Хамес Родригез добили ултиматум да у наредних три месеца промене понашање и задрже статус фудбалера Реал Мадрида. Очигледно да су на Шамартену ближи одлуци да продају Иска и Родригеза него да их оставе...

То је аутоматски алармирало најбогатије европске клубове који би да пазаре Иска и Колумбијца. За врло кратко време се створио прави ред оних који би да профитирају на бродолому младих звезда у Реалу. У реду стоје оба манчестерска клуба Сити и Јунајтед, лондонски ривали Арсенал и Челси, али и Јувентус, откривају острвски медији.

Манчестер Јунајтед је слаб на Хамеса Родригеза и желео га је док је Колумбијац још играо за Порто. Али монструозна понуда Монака је покварила планове Јунајтеду и преусмерила Хамеса ка Кнежевини одакле је и стигао у Реал Мадрид. Манчестер Јунајтеду је неопходна звезда Родригезовог профила, пошто ранијих година нису имали среће са Ди Маријом и Фалкаом, а ни Депај се није показао као потпуно решење. Сигурно ће наредног лета на Олд Трафорд стићи неко велико име, али то ће доста зависити и од тога ко ће бити тренер и да ли ће Мурињо према најавама заменити Ван Гала. Јунајтеду није проблем да плати 80.000.00 евра колико би требало да износи Родригезов трансфер, а на тај начин би била умирена и струја у клубу предвођена Алексом Фергусоном која у последње време није задововољна клупском политиком. Колумбијац би у Јунајтеду напокон заиграо на позицији десног крила на којој је у Порту пружао најбоље партије.

Јунајтед је фаворит за довођење Хамес Родригеза, али ће много већа отимачина владати за Иска Алкоркона. Шпанац је и прошлог лета био на ивици трансфера, а с обзиром да га Зидан не цени нешто превише наредног лета је време за растанак. Јувентус већ дуго чека на зелено светло из Мадрида и спреман је да за Иска плати и 30.000.000 евра. Он је мета броја један Старе даме у наредном прелазном року. Али имаће и и конкуренцију у виду Челсија, Манчестер Ситија и Арсенала. Венгер и Гвардиола су одраније истицани као љубитељи Искових квалитета.

Реал би продајом поменутог тандем инкасирао преко 100.000.000 евра чиме би се стекли сви услови да се испуни Зиданова највећа жеља: довођење Едена Азара. Француз никада није крио да му је Азар један од омиљених играча, а Белгијанац је узвраћао комплиментима да му је Зизу узор. После прилично лоше сезоне, Азар више не делује као незамењив у тиму Плаваца и ово је сјајна прилика за Челси да до врха напуни касу за појачања с обзиром да трансфер не би био мањи од 100.000.000 европских новчаница.

Опција Б за Реал Мадрид је Серхио Агуеро, али ту ће много зависити од Гвардиолине процене када преузем Сити.

Коментари / 0

Оставите коментар