Ultimatum iz Madrida alarmirao Evropu!

Čelsi, Mančesteri, Juventus i Arsenal čekaju rasplet...Azar umesto Iska i Hamesa Rodrigeza?!

Fudbal 02.03.2016 | 23:00
Ultimatum iz Madrida alarmirao Evropu!

U Madridu se i definitivno sprema nešto veliko. Nije slučajnost što su dva najveća sportska dnevnika jutros izašla sa identičnim pričama da su Isko i Hames Rodrigez dobili ultimatum da u narednih tri meseca promene ponašanje i zadrže status fudbalera Real Madrida. Očigledno da su na Šamartenu bliži odluci da prodaju Iska i Rodrigeza nego da ih ostave...

To je automatski alarmiralo najbogatije evropske klubove koji bi da pazare Iska i Kolumbijca. Za vrlo kratko vreme se stvorio pravi red onih koji bi da profitiraju na brodolomu mladih zvezda u Realu. U redu stoje oba mančesterska kluba Siti i Junajted, londonski rivali Arsenal i Čelsi, ali i Juventus, otkrivaju ostrvski mediji.

Mančester Junajted je slab na Hamesa Rodrigeza i želeo ga je dok je Kolumbijac još igrao za Porto. Ali monstruozna ponuda Monaka je pokvarila planove Junajtedu i preusmerila Hamesa ka Kneževini odakle je i stigao u Real Madrid. Mančester Junajtedu je neophodna zvezda Rodrigezovog profila, pošto ranijih godina nisu imali sreće sa Di Marijom i Falkaom, a ni Depaj se nije pokazao kao potpuno rešenje. Sigurno će narednog leta na Old Traford stići neko veliko ime, ali to će dosta zavisiti i od toga ko će biti trener i da li će Murinjo prema najavama zameniti Van Gala. Junajtedu nije problem da plati 80.000.00 evra koliko bi trebalo da iznosi Rodrigezov transfer, a na taj način bi bila umirena i struja u klubu predvođena Aleksom Fergusonom koja u poslednje vreme nije zadovovoljna klupskom politikom. Kolumbijac bi u Junajtedu napokon zaigrao na poziciji desnog krila na kojoj je u Portu pružao najbolje partije.

Junajted je favorit za dovođenje Hames Rodrigeza, ali će mnogo veća otimačina vladati za Iska Alkorkona. Španac je i prošlog leta bio na ivici transfera, a s obzirom da ga Zidan ne ceni nešto previše narednog leta je vreme za rastanak. Juventus već dugo čeka na zeleno svetlo iz Madrida i spreman je da za Iska plati i 30.000.000 evra. On je meta broja jedan Stare dame u narednom prelaznom roku. Ali imaće i i konkurenciju u vidu Čelsija, Mančester Sitija i Arsenala. Venger i Gvardiola su odranije isticani kao ljubitelji Iskovih kvaliteta.

Real bi prodajom pomenutog tandem inkasirao preko 100.000.000 evra čime bi se stekli svi uslovi da se ispuni Zidanova najveća želja: dovođenje Edena Azara. Francuz nikada nije krio da mu je Azar jedan od omiljenih igrača, a Belgijanac je uzvraćao komplimentima da mu je Zizu uzor. Posle prilično loše sezone, Azar više ne deluje kao nezamenjiv u timu Plavaca i ovo je sjajna prilika za Čelsi da do vrha napuni kasu za pojačanja s obzirom da transfer ne bi bio manji od 100.000.000 evropskih novčanica.

Opcija B za Real Madrid je Serhio Aguero, ali tu će mnogo zavisiti od Gvardioline procene kada preuzem Siti.

Komentari / 0

Ostavite komentar