Куп, Партизан - Раднички: Ће ги бију у Хумску, ал' се плаше суђење!

Фудбалери Радничког пуни вере у себе крећу на меч са Партизаном, међутим плаше се судијског критеријума после "халабуке" коју су подигли црно-бели после дербија.

Фудбал 02.03.2016 | 12:00
Куп, Партизан - Раднички: Ће ги бију у Хумску, ал' се плаше суђење!

Фудбалери Радничког из Ниша, иако нису често побеђивали у Хумској, ни у доба старе Југославије, ни после тога, немају разлога за страх пред меч четвртфинала Купа Србије са Партизаном.

Раднички овог пролећа има две победе без примљеног гола, Партизан оба пораза од наставка Суперлиге. Шампион Србије чак није дао Радничком гол у претходна два меча на "ЈНА", момци Милана Раставца пуни су самопоуздања, играју добро, традиционално су "тврди", од Раставчевог доласка на "Чаир" имају ЈЕДАН пораз у мечевима са Црвеном звездом, Партизаном, Војводином и Чукаричким...

Кад смо већ поменули скор Радничког са четири у последње две сезоне најјача клуба у Суперлиги, ево и резултата: 0:0, 0:0, 1:1, 1:1, 1:1, 1:0, 0:0, 2:0, 1:2, 0:0...

Ових 1:2 уписали су у финишу јесењег дела првенства када су угостили Црвену звезду. У три меча с Партизаном у поменутом периоду нису поражени.

Али, мучи их једна ствар...

"Жалопојке и кукњава челника Партизана на суђење не престаје и овај клуб, то је свакако очигледно, врши велики притисак како би у најмању руку имао повлашћени статус у сутрашњем сусрету", пише портал "Реал с Нишаве", посвећен строго ФК Раднички.

Аутор наводи да "челници Партизана 'цвиле' како су покрадени и то у лиги у којој је дозвољено да само два клуба смеју да узму титилу, у лиги која се само за та два клуба и игра. Имена та два клуба и врапци знају када се излегну јер шта се друго може чути, видети и прочитати у овој држави осим - Црвена звезда и Партизан".

Да аутор није усамљен у оваквом ставу, потврђују и речи капитена Радничког, Александар Јовановић.

"Њима тај меч дословно значи живот. Много се буке по медијима подигло због суђења у том такозваном 'вечитом дербију', само се надам да неће извршити притисак ни на једног од актера сутрашње утакмице. Јер, у делу који спада у фудбалске оквире, сигуран сам да се можемо носити са Партизаном", каже Јовановић за портал "Реал са Нишаве".

"Црно-беле сам гледао у дербију. Као што је много тога јесенас зависило од Андрије Живковића, тако сада зависи од Немање Михајловића, али сматрам да су драстично ослабљени одласком Стефана Бабовића и да адекватну замену за њега, у актуелном играчком кадру, немају. Очекујем отворену утакмицу, у којој су сва три исхода могућа, а ако дође до пенала, не бринем ни најмање, јер смо их се, вала, навежбали у Кини".

На питање о судијском критеријуму у средини недеље у којој је главна тема у Хумској "крађа у вечитом дербију", Јовановић је рекао...

"Ту је Мажић. То нас једино искрено радује".

Под познатом паролом мераклијског југа: "Море, ће ги опет бијемо!", меч у Хумској најављен је као потенцијални фудбалски празник у ком "Реал" има реалне шансе да избори прво полуфинале Купа после десет година. Раднички је пет пута у историји стизао до полуфинала, али не даље од тога: 1952, 1970, 1977, 1994. и 2006.

"Овакве утакмице за нас представљају ништа друго него празник, мада одсуство публике умањује тај епитет. Ово је утакмица из које можемо много добити. Прилике које постоје могу позитивно се остваре за нас у ситуацијама када се ухватимо у коштац с њима. На утакмицу идемо са јасном идејом коју желимо на терену спроводимо из минуте у минуту", рекао је Раставац у уторак и додао:

"Из овог сусрета можемо добити много ако наш приступ буде максимално посвећен и одговоран. Евидентно је да они имају неке своје проблеме, али било која постава Партизана заслужује сваки респект. Ми ћемо се тако понашати и према њима и према било ком другом противнику".

Раставац, као што смо написали, нема пораз од Партизана, а испратио је већ двојицу тренера црно-белих и летос уздрмао из темеља "Рајка Митића" и довео до смене челника Црвене звезде, што је до данас остала једина првенствена утакмица у којој лидер није победио у Суперлиги, а одиграо их је 21.

Он неће моћи да рачуна на Немању Лакића-Пешића због жутих картона, као и на повређене Владимира Ђорђевића и Милоша Живковића. То није мали хендикеп, али форма би требало да умири госте и узнемири домаће – Партизан у последњих десет утакмица у Хумској има скор 3-2-5 и једну победу у својству домаћина на последње четири утакмице (Борац, 2:1), а Раднички на последњих 13 гостовања 7-3-3!

Стога, први голман Радничког, имењак и презимењак капитена, Александар Јовановић, искрено верује у себе и саиграче.

"Велики хендикеп је што се игра без публике, јер се фудбал игра због њих. Уколико поновимо пожртвовање и залагање из претходна два меча имамо чему да се надамо. Верујем да ћемо утакмицу у недељу против истог противника дочекати с префиксом 'полуфиналиста Купа'", оптимиста је "нишки Нојер".

Партизан – Раднички Ниш, четвртфинале Купа Србије, среда у 18 часова. Капије су затворене, али је пренос на "Арени спорт".

Већ у недељу, 6. марта, у 19 сати две екипе замениће домаћинства и одиграти првенствени дуел 25. кола Суперлиге.

Раднички на меч четвртфинала Купа са Партизаном долази са два бода више од црно-белих на табели Суперлиге.

Коментари / 0

Оставите коментар