Kup, Partizan - Radnički: Će gi biju u Humsku, al' se plaše suđenje!

Fudbaleri Radničkog puni vere u sebe kreću na meč sa Partizanom, međutim plaše se sudijskog kriterijuma posle "halabuke" koju su podigli crno-beli posle derbija.

Fudbal 02.03.2016 | 12:00
Kup, Partizan - Radnički: Će gi biju u Humsku, al' se plaše suđenje!

Fudbaleri Radničkog iz Niša, iako nisu često pobeđivali u Humskoj, ni u doba stare Jugoslavije, ni posle toga, nemaju razloga za strah pred meč četvrtfinala Kupa Srbije sa Partizanom.

Radnički ovog proleća ima dve pobede bez primljenog gola, Partizan oba poraza od nastavka Superlige. Šampion Srbije čak nije dao Radničkom gol u prethodna dva meča na "JNA", momci Milana Rastavca puni su samopouzdanja, igraju dobro, tradicionalno su "tvrdi", od Rastavčevog dolaska na "Čair" imaju JEDAN poraz u mečevima sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Vojvodinom i Čukaričkim...

Kad smo već pomenuli skor Radničkog sa četiri u poslednje dve sezone najjača kluba u Superligi, evo i rezultata: 0:0, 0:0, 1:1, 1:1, 1:1, 1:0, 0:0, 2:0, 1:2, 0:0...

Ovih 1:2 upisali su u finišu jesenjeg dela prvenstva kada su ugostili Crvenu zvezdu. U tri meča s Partizanom u pomenutom periodu nisu poraženi.

Ali, muči ih jedna stvar...

"Žalopojke i kuknjava čelnika Partizana na suđenje ne prestaje i ovaj klub, to je svakako očigledno, vrši veliki pritisak kako bi u najmanju ruku imao povlašćeni status u sutrašnjem susretu", piše portal "Real s Nišave", posvećen strogo FK Radnički.

Autor navodi da "čelnici Partizana 'cvile' kako su pokradeni i to u ligi u kojoj je dozvoljeno da samo dva kluba smeju da uzmu titilu, u ligi koja se samo za ta dva kluba i igra. Imena ta dva kluba i vrapci znaju kada se izlegnu jer šta se drugo može čuti, videti i pročitati u ovoj državi osim - Crvena zvezda i Partizan".

Da autor nije usamljen u ovakvom stavu, potvrđuju i reči kapitena Radničkog, Aleksandar Jovanović.

"Njima taj meč doslovno znači život. Mnogo se buke po medijima podiglo zbog suđenja u tom takozvanom 'večitom derbiju', samo se nadam da neće izvršiti pritisak ni na jednog od aktera sutrašnje utakmice. Jer, u delu koji spada u fudbalske okvire, siguran sam da se možemo nositi sa Partizanom", kaže Jovanović za portal "Real sa Nišave".

"Crno-bele sam gledao u derbiju. Kao što je mnogo toga jesenas zavisilo od Andrije Živkovića, tako sada zavisi od Nemanje Mihajlovića, ali smatram da su drastično oslabljeni odlaskom Stefana Babovića i da adekvatnu zamenu za njega, u aktuelnom igračkom kadru, nemaju. Očekujem otvorenu utakmicu, u kojoj su sva tri ishoda moguća, a ako dođe do penala, ne brinem ni najmanje, jer smo ih se, vala, navežbali u Kini".

Na pitanje o sudijskom kriterijumu u sredini nedelje u kojoj je glavna tema u Humskoj "krađa u večitom derbiju", Jovanović je rekao...

"Tu je Mažić. To nas jedino iskreno raduje".

Pod poznatom parolom meraklijskog juga: "More, će gi opet bijemo!", meč u Humskoj najavljen je kao potencijalni fudbalski praznik u kom "Real" ima realne šanse da izbori prvo polufinale Kupa posle deset godina. Radnički je pet puta u istoriji stizao do polufinala, ali ne dalje od toga: 1952, 1970, 1977, 1994. i 2006.

"Ovakve utakmice za nas predstavljaju ništa drugo nego praznik, mada odsustvo publike umanjuje taj epitet. Ovo je utakmica iz koje možemo mnogo dobiti. Prilike koje postoje mogu pozitivno se ostvare za nas u situacijama kada se uhvatimo u koštac s njima. Na utakmicu idemo sa jasnom idejom koju želimo na terenu sprovodimo iz minute u minutu", rekao je Rastavac u utorak i dodao:

"Iz ovog susreta možemo dobiti mnogo ako naš pristup bude maksimalno posvećen i odgovoran. Evidentno je da oni imaju neke svoje probleme, ali bilo koja postava Partizana zaslužuje svaki respekt. Mi ćemo se tako ponašati i prema njima i prema bilo kom drugom protivniku".

Rastavac, kao što smo napisali, nema poraz od Partizana, a ispratio je već dvojicu trenera crno-belih i letos uzdrmao iz temelja "Rajka Mitića" i doveo do smene čelnika Crvene zvezde, što je do danas ostala jedina prvenstvena utakmica u kojoj lider nije pobedio u Superligi, a odigrao ih je 21.

On neće moći da računa na Nemanju Lakića-Pešića zbog žutih kartona, kao i na povređene Vladimira Đorđevića i Miloša Živkovića. To nije mali hendikep, ali forma bi trebalo da umiri goste i uznemiri domaće – Partizan u poslednjih deset utakmica u Humskoj ima skor 3-2-5 i jednu pobedu u svojstvu domaćina na poslednje četiri utakmice (Borac, 2:1), a Radnički na poslednjih 13 gostovanja 7-3-3!

Stoga, prvi golman Radničkog, imenjak i prezimenjak kapitena, Aleksandar Jovanović, iskreno veruje u sebe i saigrače.

"Veliki hendikep je što se igra bez publike, jer se fudbal igra zbog njih. Ukoliko ponovimo požrtvovanje i zalaganje iz prethodna dva meča imamo čemu da se nadamo. Verujem da ćemo utakmicu u nedelju protiv istog protivnika dočekati s prefiksom 'polufinalista Kupa'", optimista je "niški Nojer".

Partizan – Radnički Niš, četvrtfinale Kupa Srbije, sreda u 18 časova. Kapije su zatvorene, ali je prenos na "Areni sport".

Već u nedelju, 6. marta, u 19 sati dve ekipe zameniće domaćinstva i odigrati prvenstveni duel 25. kola Superlige.

Radnički na meč četvrtfinala Kupa sa Partizanom dolazi sa dva boda više od crno-belih na tabeli Superlige.

Komentari / 0

Ostavite komentar