Веља Стјепановић: На циљу замишљам моју насмијану Џеси!

“Та слика ме смирује, како ме адреналин не би прерано пре трке сустигао” - рекао је за „Блиц” Велимир Стјепановић.

Остали спортови 04.03.2016 | 12:20
Веља Стјепановић: На циљу замишљам моју насмијану Џеси!

Велимир Стјепановић није често у Србији, али када дође увек је расположен за разговор са медијима. Од нашег најбољег пливача покушали смо да сазнамо све оно што досад нисмо знали.

Повучен и тих, најпре је говорио о највећем изазову у овој сезони, Олимпијским играма.

- Све је подређено Рију. Циљ ми је као и увек да будем први. Већ сам заборавио да сам био двоструки првак Европе, окрећем се новим изазовима, новим најбољим резултатима које треба да испливам - каже Стјепановић за „Блиц”.

Јесте ли већ били у Рију и видели базен у којем ћете пливати?

- Био сам прошле године, али базен тада није био завршен. Видео сам на интернету како изгледа, па сам више пута визуелизовао скок и пливање. Наравно, све ће бити другачије када ускочим у воду.

Када путујете у Рио?

- Идем у Уберландију пет недеља пред такмичење да бих се навикао на услове који тамо владају. Прве недеље ћу се само навикавати на временску разлику, две недеље ћу тренирати, три недеље одмор, па следи такмичење.

Многи спортисти имају ритуале пре мечева, јесте ли ви један од њих?

- Када се налазим у кол-руму, непосредно пред излазак на базен волим да посматрам остале пливаче. Многи од њих раде неке интересантне ствари. Такође, визуелизујем неке ствари.

О чему размишљате тада?

- Замишљам неке лепе слике. На пример, замишљам Џесику на плажи како се смеје и то ме смирује. Помаже ми да ме адреналин прерано не ухвати.

С ким бисте волели да урадите селфи у Рију?

- Са Новаком Ђоковићем сигурно јер је он мој узор, али и са Јусеином Болтом. Волео бих да погледам трке на 100 и 200 метара јер их никад пре уживо нисам гледао.

Зашто је баш Новак ваш узор?

- Зато што је пре свега добар човек. Он је диван према свима и њега не можеш да не волиш. Пре финала у Лондону на Олимпијским играма пре четири године, позвао ме је, рекао да не може да дође да ме гледа јер је имао неких проблема са леђима, али ми је дао савет да останем миран и да дам све од себе. То ми је пуно значило.

Ваш животни мото је?

- За све у животу што радиш, мораш да се потрудиш.

Била би ми част да носим заставу

Да ли бисте волели да носите заставу на отварању Игара?

- Била би ми велика част. Само, пливачка такмичења су јутро по отварању Игара, тако да ми је неопходно да се одморим и наспавам за трке.

Бодри Партизан у слободно време

Како проводите слободно време?

- Углавном са девојком Џесиком. Волимо да одемо у биоскоп, идем на утакмице Партизана када сам у Београду. Идемо на ручак или вечеру. Волим када смо заједно.

Коментари / 0

Оставите коментар