Velja Stjepanović: Na cilju zamišljam moju nasmijanu Džesi!

“Ta slika me smiruje, kako me adrenalin ne bi prerano pre trke sustigao” - rekao je za „Blic” Velimir Stjepanović.

Ostali sportovi 04.03.2016 | 12:20
Velja Stjepanović: Na cilju zamišljam moju nasmijanu Džesi!

Velimir Stjepanović nije često u Srbiji, ali kada dođe uvek je raspoložen za razgovor sa medijima. Od našeg najboljeg plivača pokušali smo da saznamo sve ono što dosad nismo znali.

Povučen i tih, najpre je govorio o najvećem izazovu u ovoj sezoni, Olimpijskim igrama.

- Sve je podređeno Riju. Cilj mi je kao i uvek da budem prvi. Već sam zaboravio da sam bio dvostruki prvak Evrope, okrećem se novim izazovima, novim najboljim rezultatima koje treba da isplivam - kaže Stjepanović za „Blic”.

Jeste li već bili u Riju i videli bazen u kojem ćete plivati?

- Bio sam prošle godine, ali bazen tada nije bio završen. Video sam na internetu kako izgleda, pa sam više puta vizuelizovao skok i plivanje. Naravno, sve će biti drugačije kada uskočim u vodu.

Kada putujete u Rio?

- Idem u Uberlandiju pet nedelja pred takmičenje da bih se navikao na uslove koji tamo vladaju. Prve nedelje ću se samo navikavati na vremensku razliku, dve nedelje ću trenirati, tri nedelje odmor, pa sledi takmičenje.

Mnogi sportisti imaju rituale pre mečeva, jeste li vi jedan od njih?

- Kada se nalazim u kol-rumu, neposredno pred izlazak na bazen volim da posmatram ostale plivače. Mnogi od njih rade neke interesantne stvari. Takođe, vizuelizujem neke stvari.

O čemu razmišljate tada?

- Zamišljam neke lepe slike. Na primer, zamišljam Džesiku na plaži kako se smeje i to me smiruje. Pomaže mi da me adrenalin prerano ne uhvati.

S kim biste voleli da uradite selfi u Riju?

- Sa Novakom Đokovićem sigurno jer je on moj uzor, ali i sa Juseinom Boltom. Voleo bih da pogledam trke na 100 i 200 metara jer ih nikad pre uživo nisam gledao.

Zašto je baš Novak vaš uzor?

- Zato što je pre svega dobar čovek. On je divan prema svima i njega ne možeš da ne voliš. Pre finala u Londonu na Olimpijskim igrama pre četiri godine, pozvao me je, rekao da ne može da dođe da me gleda jer je imao nekih problema sa leđima, ali mi je dao savet da ostanem miran i da dam sve od sebe. To mi je puno značilo.

Vaš životni moto je?

- Za sve u životu što radiš, moraš da se potrudiš.

Bila bi mi čast da nosim zastavu

Da li biste voleli da nosite zastavu na otvaranju Igara?

- Bila bi mi velika čast. Samo, plivačka takmičenja su jutro po otvaranju Igara, tako da mi je neophodno da se odmorim i naspavam za trke.

Bodri Partizan u slobodno vreme

Kako provodite slobodno vreme?

- Uglavnom sa devojkom Džesikom. Volimo da odemo u bioskop, idem na utakmice Partizana kada sam u Beogradu. Idemo na ručak ili večeru. Volim kada smo zajedno.

Komentari / 0

Ostavite komentar