Побједа Шпановићеве и први рекорд у новом ''Храму српске атлетике''!

Српски атлетичар Ђорђе Мијаиловић поставио је први национални рекорд у новој атлетској дворани у скоку с мотком од 5,21 метара.

Остали спортови 01.03.2016 | 21:40
Побједа Шпановићеве и први рекорд у новом ''Храму српске атлетике''!

Мијаиловић је у новоизграђеној дворани на међународном митингу "Сербиа опен" заузео друго место, иза Хрвата Ивана Хорвата, који је скочио 5,63 метра.

Победу у новој дворани остварила је и наша најбоља атлетичарка Ивана Шпановић, која је скочила 6,85 метара, што је четврти резултат у свету ове године.

"Било ми је тешко да се концентришем на дужину и скок. И није тако често да задовољство ставим испред резултата. После дугог низа година, ово ми је био први пут да скачем пред нашом публиком која је заиста била фантастична. Што се тиче резултата, он је скроман и имам још доста резерви за Светско првенство. Задовољна сам подизањем форме", рекла је Шпановићева.

Алекса Кијановић освојио је треће место у трци на 60 метара са 6,96 секунди, први је био Хрват Звонимир Ивашковић (6,71 секунда), а други Бугарин Денис Димитров (6,78).

У истој дисциплини у женској конкуренцији, српска атлетичарка Зорана Барјактаровић освојила је, такође, треће место са 7,73 секунди.

Победила је словеначка атлетичарка Маја Михалинец (7,26) испред хрватске рекордерке Андрее Иванчевић (7,29)

На 60м с препонама славио је Американац Џеф Портер са 7,75с испред Норвежанина српског порекла Владимира Вукићевића који је каснио смао једну стотинку, те Швеђанина Александера Брорсона (7,79).

У женској конкуренцији је славила Хрватица Андреа Иванчевић са 8,03, испред Словенке Марине Томић (8,31) и Ана-Марије Нестерић (8,35).

Српски атлетичар Елзан Бибић освојио је прво место у трци на 3.000 метара у времену 8:09,6 минута

"Задовољан сам наступом, трка је била изузетно јака. Пре два дана сам имао Балканско првенство, али сам оставио мало резерве за овај митинг јер сам знао да ме чека јака и брза трка... Трчао сам са јаким атлетичарима, ни мало наивним. Хвала публици која је била из мене и бодрила ме, они су одрадили пола посла", рекао је Бибић.

Друго место освојио је Немања Церовац с временом осам минута, 26 секунди и шест десетинки, док је трећи био Милош Крстић, који је трку завршио за осам минута, 36 секунди и 48 десетинки.

Хрватски атлетичар Стипе Жунић освојио је прво место у бацању кугле са 20,54 метара исред Румуна Андреија Мариуса Гага (20,25 метара) и Месуда Пезера из БиХ (20,06).

Најбоље пласирани српски атлетичар у овој дисциплини био је Милан Јотановић, који је хицем од 15 метара и 78 центиметра заузео пето место, док је седми био наш десетобојац Михаил Дудаш са 14,18м.

Асмир Колашинац, најбољи српски бацач кугле, није учествовао на митингу због повреде.

Коментари / 0

Оставите коментар