Pobjeda Španovićeve i prvi rekord u novom ''Hramu srpske atletike''!

Srpski atletičar Đorđe Mijailović postavio je prvi nacionalni rekord u novoj atletskoj dvorani u skoku s motkom od 5,21 metara.

Ostali sportovi 01.03.2016 | 21:40
Pobjeda Španovićeve i prvi rekord u novom ''Hramu srpske atletike''!

Mijailović je u novoizgrađenoj dvorani na međunarodnom mitingu "Serbia open" zauzeo drugo mesto, iza Hrvata Ivana Horvata, koji je skočio 5,63 metra.

Pobedu u novoj dvorani ostvarila je i naša najbolja atletičarka Ivana Španović, koja je skočila 6,85 metara, što je četvrti rezultat u svetu ove godine.

"Bilo mi je teško da se koncentrišem na dužinu i skok. I nije tako često da zadovoljstvo stavim ispred rezultata. Posle dugog niza godina, ovo mi je bio prvi put da skačem pred našom publikom koja je zaista bila fantastična. Što se tiče rezultata, on je skroman i imam još dosta rezervi za Svetsko prvenstvo. Zadovoljna sam podizanjem forme", rekla je Španovićeva.

Aleksa Kijanović osvojio je treće mesto u trci na 60 metara sa 6,96 sekundi, prvi je bio Hrvat Zvonimir Ivašković (6,71 sekunda), a drugi Bugarin Denis Dimitrov (6,78).

U istoj disciplini u ženskoj konkurenciji, srpska atletičarka Zorana Barjaktarović osvojila je, takođe, treće mesto sa 7,73 sekundi.

Pobedila je slovenačka atletičarka Maja Mihalinec (7,26) ispred hrvatske rekorderke Andree Ivančević (7,29)

Na 60m s preponama slavio je Amerikanac Džef Porter sa 7,75s ispred Norvežanina srpskog porekla Vladimira Vukićevića koji je kasnio smao jednu stotinku, te Šveđanina Aleksandera Brorsona (7,79).

U ženskoj konkurenciji je slavila Hrvatica Andrea Ivančević sa 8,03, ispred Slovenke Marine Tomić (8,31) i Ana-Marije Nesterić (8,35).

Srpski atletičar Elzan Bibić osvojio je prvo mesto u trci na 3.000 metara u vremenu 8:09,6 minuta

"Zadovoljan sam nastupom, trka je bila izuzetno jaka. Pre dva dana sam imao Balkansko prvenstvo, ali sam ostavio malo rezerve za ovaj miting jer sam znao da me čeka jaka i brza trka... Trčao sam sa jakim atletičarima, ni malo naivnim. Hvala publici koja je bila iz mene i bodrila me, oni su odradili pola posla", rekao je Bibić.

Drugo mesto osvojio je Nemanja Cerovac s vremenom osam minuta, 26 sekundi i šest desetinki, dok je treći bio Miloš Krstić, koji je trku završio za osam minuta, 36 sekundi i 48 desetinki.

Hrvatski atletičar Stipe Žunić osvojio je prvo mesto u bacanju kugle sa 20,54 metara isred Rumuna Andreija Mariusa Gaga (20,25 metara) i Mesuda Pezera iz BiH (20,06).

Najbolje plasirani srpski atletičar u ovoj disciplini bio je Milan Jotanović, koji je hicem od 15 metara i 78 centimetra zauzeo peto mesto, dok je sedmi bio naš desetobojac Mihail Dudaš sa 14,18m.

Asmir Kolašinac, najbolji srpski bacač kugle, nije učestvovao na mitingu zbog povrede.

Komentari / 0

Ostavite komentar