Алонсо: Никад не бих био шампион са Фераријем!

Возач Мекларена Фернандо Алонсо рекао је да верује да може да освоји трећу титулу светског шампиона, упркос проблемима британског тима.

Остали спортови 03.03.2016 | 10:20
Алонсо: Никад не бих био шампион са Фераријем!

34-годишњи Шпанац је своје две титуле освојио 2005. и 2006. године са Реноом, а три пута је од тада био вицешампион – 2007. са Меклареном и 2010. и 2012. са Фераријем.

На питање да ли мисли да би могао да поново буде шампион, Алонсо је рекао:

“Да, мислим да бих могао. Такмичим се да бих побеђивао. Да не постоји шанса, не бих то радио”.

У односу на време када је са Меклареном био вицешампион, велике промене су се десиле у том тиму. Британска екипа је прошле године поново почела да сарађује са Хондом и претходна сезона била је једна од најлошијих у њеној историји. Алонсо је од повратка у Вокинг најбољи резултат остварио на Великој награди Мађарске, када је заузео пето место.

“Мислим да нисмо далеко од подијума. Био би изненађен када бисмо то успели на старту сезоне јер на првих неколико трка неће све бити на свом месту”, истакао је Алонсо.

Говорећи о новом болиду, Алонсо је рекао да је осећај који има добар, да ће Мекларен направити велики напредак, али да је јасно да је Мерцедес и даље далеко испред свих.

Алонсо је такође открио да није размишљао о повлачењу или паузи, што је крајем прошле сезоне наговестио први човек Мекларена Рон Денис. Шпанац је истакао да верује да је Мекларен једини тим који би могао да победи Мерцедес, али да би то могло да се деси од 2017. године.

“Ми смо још на почетку свог пројекта, и даље нам нешто фали”, нагласио је Алонсо.

Двоструки светски шампион је такође истакао да ниједног тренутка није зажалио што је напустио Ферари 2014. године, иако је тим прошле године подигао форму, што потврђују три победе његове замене Себастијана Фетела.

“Добио сам понуду да потпишем уговор до 2019. године и нисам то желео. Никада не бих био шампион са Фераријем. Сада више уживам у Формули 1, десет места даље”, истакао је Алонсо.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 стартује Великом наградом Аустралије 20. марта.

Коментари / 0

Оставите коментар