Означени су главни кривци у Реал Мадриду!

Иско и Хамес Родригез имају још три месеца форе! Нико, па ни Зидан, више неће да трпи понашање двојице талентованих везиста, а претпоставља се да је Роналдо мислио на њих када је побеснео после дербија.

Фудбал 02.03.2016 | 20:00
Означени су главни кривци у Реал Мадриду!

Хамес Родригез и Иско Алкоркон воде одлучујућу битку за останак у Реал Мадриду. Тандему младих везиста је дат рок до краја сезоне да убеде тренера и клупско руководство да заслужују дрес Реала. Или ће обојица бити продати наредног лета. То нису гласине, то је данас вест дана коју су објавили оба мадридска спортска дневника Марка и Ас. Не остављајући простора за резерву.

У свим структурама клуба влада незадовољство Исковим и Родригезовима партијама. Кап која је прелила чашу је био последњи Мадрилењо дерби у којем су били међу најслабијима на терену и Зидан их је заменио средином другог полувремена. Други меч заредом (први је био против Роме) када су били у стартних 11, Иско и Родригез су замењени. Тренер је био видно незадовољан њиховим односом и реакцијом код гола. Публика још више с обзиром да је извиждала обојицу. Поготово Родригеза који је практично пустио Филипеа Луиса да дође пред гола Реала и одигра дупли пас код Гризмановог гола.

Нико не сумња да Иско и Хамес Родригез имају квалитет. Штавише, реч је о играчима који су међу технички најпоткованијима у тиму. Међутим, све остало код њих је спорно. Од односа према тренерима и ауторитетима, преко физичке спреме, необављану дефанзивних задатака, до посвећености на терену и ван њега. Поготово је претерао Родригез који је недавно тражио да му се повћа плата и да има уговор сличан оном који имају Рамос и Бејл.

Направљена је интерна анализа у којој је играчима предочено да не показују вољу, такмичарски дух, победнички менталитет и жељу да се жртвују за колектив. Те недостатке су повремено успевали на надокнаде инвидуалним перфомансама, али су мане надјачале врлине. Једноставно, за Реал је недовољно да је фудбалер само квалитетан у фази напада. Имали су шансу када је Бејл био одсутан и нису је искористили. Спекулише се да је Кристијано Роналдо мислио управо на њих двојицу када је побеснео после меча са Атлетиком.

Из клуба је Шпанцу и Колумбијцу јасно поручено да имају још 13 утакмица (максимално 18 у случају да Реал дође до финала Лиге шампиона) да се изборе за останак у клубу. У наредна три месеца сваки њихов корак на терену и ван њега ће бити под посебном лупом после чега ће бити донета одлука да ли Иско и Родригез остају или ће бити на трансфер листи. Кандидата за њихову куповину, упркос свему, неће фалити. Процењује се да би Реал могао да прода Колумбијца за 70.000.000 евра, а Иска за дупло мању суму…

Коментари / 0

Оставите коментар