Označeni su glavni krivci u Real Madridu!

Isko i Hames Rodrigez imaju još tri meseca fore! Niko, pa ni Zidan, više neće da trpi ponašanje dvojice talentovanih vezista, a pretpostavlja se da je Ronaldo mislio na njih kada je pobesneo posle derbija.

Fudbal 02.03.2016 | 20:00
Označeni su glavni krivci u Real Madridu!

Hames Rodrigez i Isko Alkorkon vode odlučujuću bitku za ostanak u Real Madridu. Tandemu mladih vezista je dat rok do kraja sezone da ubede trenera i klupsko rukovodstvo da zaslužuju dres Reala. Ili će obojica biti prodati narednog leta. To nisu glasine, to je danas vest dana koju su objavili oba madridska sportska dnevnika Marka i As. Ne ostavljajući prostora za rezervu.

U svim strukturama kluba vlada nezadovoljstvo Iskovim i Rodrigezovima partijama. Kap koja je prelila čašu je bio poslednji Madrilenjo derbi u kojem su bili među najslabijima na terenu i Zidan ih je zamenio sredinom drugog poluvremena. Drugi meč zaredom (prvi je bio protiv Rome) kada su bili u startnih 11, Isko i Rodrigez su zamenjeni. Trener je bio vidno nezadovoljan njihovim odnosom i reakcijom kod gola. Publika još više s obzirom da je izviždala obojicu. Pogotovo Rodrigeza koji je praktično pustio Filipea Luisa da dođe pred gola Reala i odigra dupli pas kod Grizmanovog gola.

Niko ne sumnja da Isko i Hames Rodrigez imaju kvalitet. Štaviše, reč je o igračima koji su među tehnički najpotkovanijima u timu. Međutim, sve ostalo kod njih je sporno. Od odnosa prema trenerima i autoritetima, preko fizičke spreme, neobavljanu defanzivnih zadataka, do posvećenosti na terenu i van njega. Pogotovo je preterao Rodrigez koji je nedavno tražio da mu se povća plata i da ima ugovor sličan onom koji imaju Ramos i Bejl.

Napravljena je interna analiza u kojoj je igračima predočeno da ne pokazuju volju, takmičarski duh, pobednički mentalitet i želju da se žrtvuju za kolektiv. Te nedostatke su povremeno uspevali na nadoknade invidualnim perfomansama, ali su mane nadjačale vrline. Jednostavno, za Real je nedovoljno da je fudbaler samo kvalitetan u fazi napada. Imali su šansu kada je Bejl bio odsutan i nisu je iskoristili. Spekuliše se da je Kristijano Ronaldo mislio upravo na njih dvojicu kada je pobesneo posle meča sa Atletikom.

Iz kluba je Špancu i Kolumbijcu jasno poručeno da imaju još 13 utakmica (maksimalno 18 u slučaju da Real dođe do finala Lige šampiona) da se izbore za ostanak u klubu. U naredna tri meseca svaki njihov korak na terenu i van njega će biti pod posebnom lupom posle čega će biti doneta odluka da li Isko i Rodrigez ostaju ili će biti na transfer listi. Kandidata za njihovu kupovinu, uprkos svemu, neće faliti. Procenjuje se da bi Real mogao da proda Kolumbijca za 70.000.000 evra, a Iska za duplo manju sumu…

Komentari / 0

Ostavite komentar