Клопу зелено свјетло: Геце, Марковић и Зјелински за нови Ливерпул!

Поред Грујића и Матипа, Немац је одредио још три појачања која жели да следећу сезону.

Фудбал 04.03.2016 | 11:20
Клопу зелено свјетло: Геце, Марковић и Зјелински за нови Ливерпул!

Мудро је Јирген Клоп преспавао зимски прелазни рок и избегао да прави реконструкцију тима усред сезоне, свестан да ће му бити потребно много труда и потрошеног новца да промени тим који је зрео за велику чистку. И да ризикује да не направи ништа велико. Уместо тога, одлучио је да жртвује сезону и изгура до краја с оним што има, а онда да наредног лета направи тим по свом укусу.

У ту сврху је Клоп капаирсао Марка Грујића и Жоела Матипа за наредно лето, али то је само почетак великих промена на Енфилду. Немац има списак појачања која жели, а према писању острвских медија, добио је и зелено светло клупске управе да крене у реализацију три траснфера.

Тачније, два с обзиром да је један од играча већ у власништву Ливерпула. Реч је о Лазару Марковићу који игра на позајмици у Фенербахчеу, а друга двојица су Пјотр Зјелински из Емполија и Марио Геце из Бајерна. Америчка Фенвеј Спортс Група која је власник клуба, обећала је Клопу да ће обезбедити новац за довођење Зјелинског и Гецеа, односно да ће вратити Марковића.

Зјелински би уз Грујића требало да буде жица куцавица везног реда. Пољак је одушевио у Емполију, стигао је и на радар клубова попут Јувентуса, Роме и Наполија, а Клоп је убеђен да ће у њему добити плејмејкера за наредних неколико сезона. Пољак је играч у власништву Удинезеа на позајмици у Емполију.
"Имамо много понуда из Серије А и Премијер лиге, на крају сезоне ћемо одлучити шта ћемо са Зјелинским", рекао је Удинезеов челник Ђино Поцо.

Марио Геце је Клопов одбегли син. Јирген га је лансирао у Дортмунду, а онда је Геце отишао у Бајерн у којем се дуго мучи да пронађе некадашњу форму и нема зацементирано место у првих 11.

Доласци поменутог трилинга, значе и одласке неких од играча из актуелног тима. На првом месту Кристијана Бентекеа који је летос екупо плаћен, али је Клоп брзо изгубио веру у њега и у последње време га углавном држи на клупи или му даје шнасу на кашичицу. Шансу ће пре њега добити Дивок Ориги.

На излазним вратима је и Џо Ален који ће наредног лета ући у последњих 12 месеци уговора и ово је последња прилика Ливерпулу да нешто заради на везисти из Велса чије место у тиму ће заузети Грујић.

Сигурно одлазе: Хозе Енрике, Коло Туре и Жоао Тешеира којима истичу уговори. Можда и Џон Фланаган који је такође у последњој години уговора, али је капитен Хендерсон ургирао да клуб понуди нову сарадњу левом беку. Још један играч који је у опасности да оде са Енфилда је голман Симон Мињоле који је направио превелики број грешака ове сезоне...

Коментари / 0

Оставите коментар