Klopu zeleno svjetlo: Gece, Marković i Zjelinski za novi Liverpul!

Pored Grujića i Matipa, Nemac je odredio još tri pojačanja koja želi da sledeću sezonu.

Fudbal 04.03.2016 | 11:20
Klopu zeleno svjetlo: Gece, Marković i Zjelinski za novi Liverpul!

Mudro je Jirgen Klop prespavao zimski prelazni rok i izbegao da pravi rekonstrukciju tima usred sezone, svestan da će mu biti potrebno mnogo truda i potrošenog novca da promeni tim koji je zreo za veliku čistku. I da rizikuje da ne napravi ništa veliko. Umesto toga, odlučio je da žrtvuje sezonu i izgura do kraja s onim što ima, a onda da narednog leta napravi tim po svom ukusu.

U tu svrhu je Klop kapairsao Marka Grujića i Žoela Matipa za naredno leto, ali to je samo početak velikih promena na Enfildu. Nemac ima spisak pojačanja koja želi, a prema pisanju ostrvskih medija, dobio je i zeleno svetlo klupske uprave da krene u realizaciju tri trasnfera.

Tačnije, dva s obzirom da je jedan od igrača već u vlasništvu Liverpula. Reč je o Lazaru Markoviću koji igra na pozajmici u Fenerbahčeu, a druga dvojica su Pjotr Zjelinski iz Empolija i Mario Gece iz Bajerna. Američka Fenvej Sports Grupa koja je vlasnik kluba, obećala je Klopu da će obezbediti novac za dovođenje Zjelinskog i Gecea, odnosno da će vratiti Markovića.

Zjelinski bi uz Grujića trebalo da bude žica kucavica veznog reda. Poljak je oduševio u Empoliju, stigao je i na radar klubova poput Juventusa, Rome i Napolija, a Klop je ubeđen da će u njemu dobiti plejmejkera za narednih nekoliko sezona. Poljak je igrač u vlasništvu Udinezea na pozajmici u Empoliju.
"Imamo mnogo ponuda iz Serije A i Premijer lige, na kraju sezone ćemo odlučiti šta ćemo sa Zjelinskim", rekao je Udinezeov čelnik Đino Poco.

Mario Gece je Klopov odbegli sin. Jirgen ga je lansirao u Dortmundu, a onda je Gece otišao u Bajern u kojem se dugo muči da pronađe nekadašnju formu i nema zacementirano mesto u prvih 11.

Dolasci pomenutog trilinga, znače i odlaske nekih od igrača iz aktuelnog tima. Na prvom mestu Kristijana Bentekea koji je letos ekupo plaćen, ali je Klop brzo izgubio veru u njega i u poslednje vreme ga uglavnom drži na klupi ili mu daje šnasu na kašičicu. Šansu će pre njega dobiti Divok Origi.

Na izlaznim vratima je i Džo Alen koji će narednog leta ući u poslednjih 12 meseci ugovora i ovo je poslednja prilika Liverpulu da nešto zaradi na vezisti iz Velsa čije mesto u timu će zauzeti Grujić.

Sigurno odlaze: Hoze Enrike, Kolo Ture i Žoao Tešeira kojima ističu ugovori. Možda i Džon Flanagan koji je takođe u poslednjoj godini ugovora, ali je kapiten Henderson urgirao da klub ponudi novu saradnju levom beku. Još jedan igrač koji je u opasnosti da ode sa Enfilda je golman Simon Minjole koji je napravio preveliki broj grešaka ove sezone...

Komentari / 0

Ostavite komentar