Ћурковић: Гробари су нас издали!

Не бирају се средства да се уруши Партизан! „Са њима ћемо се посебно позабавити у предстојећем периоду“, каже први човек црно-белих.

Фудбал 02.03.2016 | 16:00
Ћурковић: Гробари су нас издали!

Удар на Гробаре! И то са врха клуба. После Милорада Вучелића, који је директно означио навијаче једним од криваца за пораз у 150. вечитом дербију, поглед испод ока ка јужној трибини упутио је и Иван Ћурковић, председник Радне групе која руководи Партизаном.

Повод су непримерена скандирања дела публике и транспарент у коме се некадашњи голман, потом и председник црно-белих, вређа на националној основи.

„Знам ко сам и шта сам. Тај део Партизанове публике је у суботу издао клуб, али знам одакле то долази. Знам ко су типови који утичу на те криминалце и који режирају овакве сценарије. Ипак, видео сам добар тим Партизана и то ме је испунило задовољством“, поверио се Иван Ћурковић загребачком Јутарњем листу. „Никад задовољнији нисам напустио стадион. То је био частан пораз Партизана, поготово што нас је покрао судија. И то има својих чари“.

Ћурковић је мета Гробара био још у првом колу пролећне сезоне, на Врачару, против ОФК Београда, а онда се незадовољство навијача његовим ликом и делом пренело на јужну трибину стадиона у Хумској 1, за време дуела са Црвеном звездом.
„Изгледа да смо сви ми њихове мете. Сматрају сада и људи, који су дошли да помогну клубу волонтерски, да се ствара атмосфера притиска и не бирају средства да се Партизан и тим уруше за нечију корист. Но, добро, изнео је Партизан, сведок сам тога минулих деценија, и веће невоље. Постајао јачи и већи, сигурно ће пребродити и ове проблеме“, додао је Ћурковић за Спорт.

На црно-белој страни Топчидерског брда не одобравају ни прекомерну употребу пиротехничких средстава, због чега је Партизан кажњен једном утакмицом пред празним трибинама, па ће у четвртфиналном дуелу Купа Србије, са Радничким из Ниша (среда, 18 часова) бити лишен помоћи навијача.
„Нека се они који су изазвали прекиде и палили бакље запитају да ли је ишло у корсит Партизана. Уверен сам да је 90 одсто навијача приврежено клубу, да га воле, живе и преживљавају са њим и тешке и лепе моменте, са доста разумевања. Има и тих десет одсто који свесно санкционишу Партизан и утицали су у кључним тренуцима да тим не дође до победе. Са њима ћемо се посебно позабавити у предстојећем периоду, јер клуб мора да буде изнад свих и свакога“, закључио је Иван Ћурковић.

Коментари / 0

Оставите коментар