Ćurković: Grobari su nas izdali!

Ne biraju se sredstva da se uruši Partizan! „Sa njima ćemo se posebno pozabaviti u predstojećem periodu“, kaže prvi čovek crno-belih.

Fudbal 02.03.2016 | 16:00
Ćurković: Grobari su nas izdali!

Udar na Grobare! I to sa vrha kluba. Posle Milorada Vučelića, koji je direktno označio navijače jednim od krivaca za poraz u 150. večitom derbiju, pogled ispod oka ka južnoj tribini uputio je i Ivan Ćurković, predsednik Radne grupe koja rukovodi Partizanom.

Povod su neprimerena skandiranja dela publike i transparent u kome se nekadašnji golman, potom i predsednik crno-belih, vređa na nacionalnoj osnovi.

„Znam ko sam i šta sam. Taj deo Partizanove publike je u subotu izdao klub, ali znam odakle to dolazi. Znam ko su tipovi koji utiču na te kriminalce i koji režiraju ovakve scenarije. Ipak, video sam dobar tim Partizana i to me je ispunilo zadovoljstvom“, poverio se Ivan Ćurković zagrebačkom Jutarnjem listu. „Nikad zadovoljniji nisam napustio stadion. To je bio častan poraz Partizana, pogotovo što nas je pokrao sudija. I to ima svojih čari“.

Ćurković je meta Grobara bio još u prvom kolu prolećne sezone, na Vračaru, protiv OFK Beograda, a onda se nezadovoljstvo navijača njegovim likom i delom prenelo na južnu tribinu stadiona u Humskoj 1, za vreme duela sa Crvenom zvezdom.
„Izgleda da smo svi mi njihove mete. Smatraju sada i ljudi, koji su došli da pomognu klubu volonterski, da se stvara atmosfera pritiska i ne biraju sredstva da se Partizan i tim uruše za nečiju korist. No, dobro, izneo je Partizan, svedok sam toga minulih decenija, i veće nevolje. Postajao jači i veći, sigurno će prebroditi i ove probleme“, dodao je Ćurković za Sport.

Na crno-beloj strani Topčiderskog brda ne odobravaju ni prekomernu upotrebu pirotehničkih sredstava, zbog čega je Partizan kažnjen jednom utakmicom pred praznim tribinama, pa će u četvrtfinalnom duelu Kupa Srbije, sa Radničkim iz Niša (sreda, 18 časova) biti lišen pomoći navijača.
„Neka se oni koji su izazvali prekide i palili baklje zapitaju da li je išlo u korsit Partizana. Uveren sam da je 90 odsto navijača privreženo klubu, da ga vole, žive i preživljavaju sa njim i teške i lepe momente, sa dosta razumevanja. Ima i tih deset odsto koji svesno sankcionišu Partizan i uticali su u ključnim trenucima da tim ne dođe do pobede. Sa njima ćemo se posebno pozabaviti u predstojećem periodu, jer klub mora da bude iznad svih i svakoga“, zaključio je Ivan Ćurković.

Komentari / 0

Ostavite komentar