Видео - Бивши судија, Рака Ђуровић: Партизан је драстично оштећен!

Бивши судија сматра да је Партизан озбиљно оштећен у дуелу са Звездом. Гостујући на СОС каналу рекао је да је био пенал за Партизан и да судија никако није смео да подигне заставицу код гола Михајловића. Код поготка Звезде све чисто...

Фудбал 02.03.2016 | 12:40
Видео - Бивши судија, Рака Ђуровић: Партизан је драстично оштећен!

Некадашњи фудбалски судија Раде Ђуровић, стални стручни коментатор спорних ситуација на СОС каналу, детаљ из шеснаестерца Црвене звезде на "вечитом" дербију окарактерисао као пенал за Партизан.

Ђуровић је о том детаљу, око се подигло доста прашине после утакмице, рекао слдеће:

"Играч Михајловић прави ретко виђен дриблинг на нашим теренима и вероватно је поред дефанзивца Звезде збунио и судију. Он је отишао у десно, па вратио лопту. Фудбалер Звезде чини мали искорак, али га чини и Михајловић тачно налеће на његову ногу", рекао је Ђуровић, а затим објаснио:

"Нападач нема обавезу да се склања од противничке ноге ако он не избије лопту. Да је Петковић избио лопту, све би добило други смисао. Михајловић не тражи контакт, већ дефанзивац који прави искорак мора да води рачуна о нападачу", додао је бивши судија и закључио:

"Михајловић иде на ту ногу и не жели да је прескочи. Не знам да ли може, а чак и да може не би хтео. То је његово право као нападача. Он не тражи контакт без лопте, већ после ретко лепог дриблинга. Нема говора да није прекршај".

У Партизану сматрају да није био фаул код слободног ударца који је претходио изједначењу и да је лопта померена више него што је требало. Ђуровић се не слаже са тим оценама.

"Није место прекршаја где је започета радња. То је продужени фаул и нападач се награђује. Да је у питању саплитање, онда се суди где постоји контакт, а код повлачења и држања свира се тамо докле је нападач напредовао. Судија није погрешио".

Ђуровић је такође рекао да је Партизан оштећен у неколико ситуација у којима је свиран офсајд у првом полувремену, али да су ти моменти били изузетно тешкиза другог помоћника. Али, за Немању Петровића, првог асистента Глођовића, имао је много оштрије коментаре и Ђуровић сматра да је "морао да улови" правилну одлуку код поништеног гола Михајловића.

"Много лакша ситуација него прве две из првог полувремена. Велика грешка је направљена", рекао је он.

За последњи офсајд свиран нападачу Партизана пред крај утакмице коментатор СОС канала је рекао: "Превид који не сме да се догоди судији највишег ранга".

Ђуровић је нагласио и да је Марко Јовановић поштеђен жутог картона у првом полувремену, када Владо Глођовић није чак свирао ни прекршај за Звезду.

На крају све свео на три капиталне грешке и подвукао: "Партизан је драстично оштећен".

Коментари / 0

Оставите коментар