Video - Bivši sudija, Raka Đurović: Partizan je drastično oštećen!

Bivši sudija smatra da je Partizan ozbiljno oštećen u duelu sa Zvezdom. Gostujući na SOS kanalu rekao je da je bio penal za Partizan i da sudija nikako nije smeo da podigne zastavicu kod gola Mihajlovića. Kod pogotka Zvezde sve čisto...

Fudbal 02.03.2016 | 12:40
Video - Bivši sudija, Raka Đurović: Partizan je drastično oštećen!

Nekadašnji fudbalski sudija Rade Đurović, stalni stručni komentator spornih situacija na SOS kanalu, detalj iz šesnaesterca Crvene zvezde na "večitom" derbiju okarakterisao kao penal za Partizan.

Đurović je o tom detalju, oko se podiglo dosta prašine posle utakmice, rekao sldeće:

"Igrač Mihajlović pravi retko viđen dribling na našim terenima i verovatno je pored defanzivca Zvezde zbunio i sudiju. On je otišao u desno, pa vratio loptu. Fudbaler Zvezde čini mali iskorak, ali ga čini i Mihajlović tačno naleće na njegovu nogu", rekao je Đurović, a zatim objasnio:

"Napadač nema obavezu da se sklanja od protivničke noge ako on ne izbije loptu. Da je Petković izbio loptu, sve bi dobilo drugi smisao. Mihajlović ne traži kontakt, već defanzivac koji pravi iskorak mora da vodi računa o napadaču", dodao je bivši sudija i zaključio:

"Mihajlović ide na tu nogu i ne želi da je preskoči. Ne znam da li može, a čak i da može ne bi hteo. To je njegovo pravo kao napadača. On ne traži kontakt bez lopte, već posle retko lepog driblinga. Nema govora da nije prekršaj".

U Partizanu smatraju da nije bio faul kod slobodnog udarca koji je prethodio izjednačenju i da je lopta pomerena više nego što je trebalo. Đurović se ne slaže sa tim ocenama.

"Nije mesto prekršaja gde je započeta radnja. To je produženi faul i napadač se nagrađuje. Da je u pitanju saplitanje, onda se sudi gde postoji kontakt, a kod povlačenja i držanja svira se tamo dokle je napadač napredovao. Sudija nije pogrešio".

Đurović je takođe rekao da je Partizan oštećen u nekoliko situacija u kojima je sviran ofsajd u prvom poluvremenu, ali da su ti momenti bili izuzetno teškiza drugog pomoćnika. Ali, za Nemanju Petrovića, prvog asistenta Glođovića, imao je mnogo oštrije komentare i Đurović smatra da je "morao da ulovi" pravilnu odluku kod poništenog gola Mihajlovića.

"Mnogo lakša situacija nego prve dve iz prvog poluvremena. Velika greška je napravljena", rekao je on.

Za poslednji ofsajd sviran napadaču Partizana pred kraj utakmice komentator SOS kanala je rekao: "Previd koji ne sme da se dogodi sudiji najvišeg ranga".

Đurović je naglasio i da je Marko Jovanović pošteđen žutog kartona u prvom poluvremenu, kada Vlado Glođović nije čak svirao ni prekršaj za Zvezdu.

Na kraju sve sveo na tri kapitalne greške i podvukao: "Partizan je drastično oštećen".

Komentari / 0

Ostavite komentar