Соња: Вријеме је за сан о WНБА прстену!

Српска кошаркашица Соња Петровић одлучила се за одлазак у WНБА лигу, у екипу Феникс Меркјури, јер жели да оствари једини преостали сан.

Кошарка 02.03.2016 | 19:00
Соња: Вријеме је за сан о WНБА прстену!

Петровићева се нада освајању шампионског прстена у најјачој конкуренцији.

"У Европи сам освојила скоро све што може да се освоји - национална првенства и купове, ФИБА Евролиге, ФИБА Суперкупове, медаље са репрезентацијом на великим такмичењима. Остало је само да досањам сан о WНБА прстену, а то са Фениксом сматрам могућим и реалним", рекла је Петровићеца за сајт КСС.

Феникс Меркјури ће у новој сезони покушати да освоји четврти шампионски прстен са моћним тимом у коме су најбоља светска играчица Диана Таураси, Пени Тејлор, Девана Бонер, Кендис Дупре и Бритни Грејнер.…

"Са Таураси и Дупре сам играла неколико сезона, а против осталих евролигашке утакмице. Ако ја, као врхунска европска играчица, треба да се плашим конкуренције, онда не би требало ни да идем у WНБА", самоуверена је Соња.

Она је истакла да се без проблема договорила са садашњим клубом УСК из Прага, као и са селектором Марином Маљковић, што се тиче наступа на Олимпијским играма у Рију.

"Ову ситуацију дефинишу ФИБА и КСС прописи и ја ћу их се придржавати. Американке такође иду на Олимпијске игре и WНБА ће сигурно правити паузу. За дрес са државним грбом доћи ћу спремна физички и у топ форми. Само да не буде повреда", закључила је Петровићева, уз констатацију да увек иде на победу и да верује у одличан резултат у РИју.

Коментари / 0

Оставите коментар