Sonja: Vrijeme je za san o WNBA prstenu!

Srpska košarkašica Sonja Petrović odlučila se za odlazak u WNBA ligu, u ekipu Feniks Merkjuri, jer želi da ostvari jedini preostali san.

Košarka 02.03.2016 | 19:00
Sonja: Vrijeme je za san o WNBA prstenu!

Petrovićeva se nada osvajanju šampionskog prstena u najjačoj konkurenciji.

"U Evropi sam osvojila skoro sve što može da se osvoji - nacionalna prvenstva i kupove, FIBA Evrolige, FIBA Superkupove, medalje sa reprezentacijom na velikim takmičenjima. Ostalo je samo da dosanjam san o WNBA prstenu, a to sa Feniksom smatram mogućim i realnim", rekla je Petrovićeca za sajt KSS.

Feniks Merkjuri će u novoj sezoni pokušati da osvoji četvrti šampionski prsten sa moćnim timom u kome su najbolja svetska igračica Diana Taurasi, Peni Tejlor, Devana Boner, Kendis Dupre i Britni Grejner.…

"Sa Taurasi i Dupre sam igrala nekoliko sezona, a protiv ostalih evroligaške utakmice. Ako ja, kao vrhunska evropska igračica, treba da se plašim konkurencije, onda ne bi trebalo ni da idem u WNBA", samouverena je Sonja.

Ona je istakla da se bez problema dogovorila sa sadašnjim klubom USK iz Praga, kao i sa selektorom Marinom Maljković, što se tiče nastupa na Olimpijskim igrama u Riju.

"Ovu situaciju definišu FIBA i KSS propisi i ja ću ih se pridržavati. Amerikanke takođe idu na Olimpijske igre i WNBA će sigurno praviti pauzu. Za dres sa državnim grbom doći ću spremna fizički i u top formi. Samo da ne bude povreda", zaključila je Petrovićeva, uz konstataciju da uvek ide na pobedu i da veruje u odličan rezultat u RIju.

Komentari / 0

Ostavite komentar