Пас угинуо на дан сахране свог водича

Након сазнања да је тешко болестан, поред свег труда и борбе за своје здравље, полицајац Модри Ласло из Србобрана, изгубио је дугу и тешку битку, написала је његова колегиница Ана почињући несвакидашњу причу о водичу и његовом псу...

Србија 01.03.2016 | 12:30
Пас угинуо на дан сахране свог водича

Модри Ласло, био је полицајац у МУП Србије нешто мало дуже од двадесет година. Био је запослен у Полицијској управи Нови Сад, а с обзиром да је јако волео животиње и био им нарочито привржен, последњих десетак година радио је у ПИ СДИ - Одељењу за водиче службених паса.

По доласку у Одељење, "задужио" је службеног пса расе лабрадор с којим је радио на пословима проналаска дрога све до 2010. године.

Тада, због старости пса и немогућности да даље обавља те службене послове, лабрадор је пензионисан. Ласло је за њега, до тада активног колегу-партнера, поднео захтев и добио сагласност МУП Србије, па га је и удомио код себе. Те 2010. године за потребе обављања службе Ласло добија новог радног пса, штене белгијског овчара - Малиноа.

 

С њим је радио до средине 2015. године, када је сазнао за своју болест и започео своју најтежу животну битку, коју нажалост, није успео да добије.

Колега Ласло, написала је његова колегиница Ана Томашевић, преминуо је пре недељу дана, а сахрањен је два дана касније. На дан сахране, његове колеге, које су преузеле бригу за службеног пса Малиноа, пронашле су га у јутарњим часовима мртвог у службеном боксу.

Иначе пас претходно није показивао било какав симптом болести, који би могао указати да има неки здравствени проблем. Након извршене званичне обдукције, утврђено је да је животиња угинула од торзије желуца.

 

Волео је псе: Модри Ласло

После оваког сплета околности, без обзира на резултат обдукције, Ласлове колеге у убеђењу су да све ово представља исувише велику случајност и у дубоком су уверењу да је службени пас осетио оно што се дешава Ласлу, и да га због изузетне привржености, никако није могао напустити у овом свету, те је због превелике туге, наставио да га прати…“

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

херц

01.03.2016 12:10

Пас је највеци пријатељ . Лака им земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

01.03.2016 12:38

Љубав искрена је цудо!ово је за филм!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма

01.03.2016 14:57

Слуцајност.