ЕУ: Натјерати Србију да одустане од КиМ?

Амбасадор Русије у УН Виталиј Чуркин изјавио је да после споразума Београда и Приштине о нормализацији односа није направљен посебан напредак.

Србија 01.03.2016 | 10:45
ЕУ: Натјерати Србију да одустане од КиМ?

Он је рекао и да већина у ЕУ покушава да натера Београд да напусти своју позицију по питању Космета корак по корак у преговорима за чланство у Унији.

Чуркин је на седници Савета безбедности УН о Космету рекао да ситуацију на Косову и даље обележавају трајна криза и сукоби с опозицијом.

Руски амбасадор је оценио да је ситуација с косовским Србима и даље веома озбиљна.

Чуркин је рекао да договорена Заједница српских општина постоји само на папиру иако то треба да допринесе медјуетничким односима, тако што би косовски Срби добили права.

Ситуације тешко да је задовољавајућа, рекао је Чуркин и додао да су посредници у дијалогу Београда и Приштине из ЕУ тихи по питању заједнице општина.

Тешко је избећи утисак да већина у ЕУ покушава да примора Србију да напусти своју позицију корак по корак у преговорима за чланству у ЕУ, рекао је Чуркин подсећајући да су преговори Србије и ЕУ о чланству почели у децембру отварањем поглавља о другим питањима, што се у случају Србије односи на Космет.

Поставља се питање непристрасности ЕУ, рекао је Чуркин и нагласио да је резолуција 1244 УН и даље валидан и обавезујући документ.

(Агенције)

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

01.03.2016 13:36

Хвала браћи Русима на моралној помоћи и политичкој подршци али Руси не могу да буду већу СРБи од самих СРБа. Будућност Косова и Метохије се налази у рукама СРБа а не Руса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Михаило

01.03.2016 22:56

Ти си Михаило задњих 20 година преспавао или вјерујес у несто сто је нереално.Мозда те твоје лазно вјеровање у Бога довело до закљуцака који су јединствени и необицни.

Name

XXXXXЛ

01.03.2016 13:42

Ре. Микић. Немој тако бити баш сигуран у тим своим закључцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ НС

01.03.2016 14:32

ТЕСКО ДА ЦЕ ИМ УСПЕТИ ЈЕР И ОНИ САМИ КО РОГОВИ У ВРЕЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цГ

01.03.2016 19:22

Нај већи Непријатељи Срба су СРБИ из СРБИЈЕ то сви показатељи до сада говоре.Мене чуди да уопште још постоји и мало земље коју нису продали непријатељима Срба.До кад тако?.Свака Влада која дође Тргује са србским ТЕРИТОРИЈЕМ.НАРОДЕ СРБСКИ УПАМЕТИТЕ СЕ..КО НЕ ДОШО НА БОЈ НА КОСОВО?????????????.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

02.03.2016 17:36

Како је кренуло,свака цланица ЕУ це добити властито "косово", које це за коју годину тразити независност и то силом.Како ли це реаговати.

ОДГОВОРИТЕ