EU: Natjerati Srbiju da odustane od KiM?

Ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin izjavio je da posle sporazuma Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa nije napravljen poseban napredak.

Srbija 01.03.2016 | 10:45
EU: Natjerati Srbiju da odustane od KiM?

On je rekao i da većina u EU pokušava da natera Beograd da napusti svoju poziciju po pitanju Kosmeta korak po korak u pregovorima za članstvo u Uniji.

Čurkin je na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosmetu rekao da situaciju na Kosovu i dalje obeležavaju trajna kriza i sukobi s opozicijom.

Ruski ambasador je ocenio da je situacija s kosovskim Srbima i dalje veoma ozbiljna.

Čurkin je rekao da dogovorena Zajednica srpskih opština postoji samo na papiru iako to treba da doprinese medjuetničkim odnosima, tako što bi kosovski Srbi dobili prava.

Situacije teško da je zadovoljavajuća, rekao je Čurkin i dodao da su posrednici u dijalogu Beograda i Prištine iz EU tihi po pitanju zajednice opština.

Teško je izbeći utisak da većina u EU pokušava da primora Srbiju da napusti svoju poziciju korak po korak u pregovorima za članstvu u EU, rekao je Čurkin podsećajući da su pregovori Srbije i EU o članstvu počeli u decembru otvaranjem poglavlja o drugim pitanjima, što se u slučaju Srbije odnosi na Kosmet.

Postavlja se pitanje nepristrasnosti EU, rekao je Čurkin i naglasio da je rezolucija 1244 UN i dalje validan i obavezujući dokument.

(Agencije)

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

01.03.2016 13:36

Хвала браћи Русима на моралној помоћи и политичкој подршци али Руси не могу да буду већу СРБи од самих СРБа. Будућност Косова и Метохије се налази у рукама СРБа а не Руса!

ODGOVORITE
Name

re Mihailo

01.03.2016 22:56

Ti si Mihailo zadnjih 20 godina prespavao ili vjerujes u nesto sto je nerealno.Mozda te tvoje lazno vjerovanje u Boga dovelo do zakljucaka koji su jedinstveni i neobicni.

Name

XXXXXL

01.03.2016 13:42

Re. Mikić. Nemoj tako biti baš siguran u tim svoim zaključcima.

ODGOVORITE
Name

DULE NS

01.03.2016 14:32

TESKO DA CE IM USPETI JER I ONI SAMI KO ROGOVI U VRECI.

ODGOVORITE
Name

cG

01.03.2016 19:22

Naj veći Neprijatelji Srba su SRBI iz SRBIJE to svi pokazatelji do sada govore.Mene čudi da uopšte još postoji i malo zemlje koju nisu prodali neprijateljima Srba.Do kad tako?.Svaka Vlada koja dođe Trguje sa srbskim TERITORIJEM.NARODE SRBSKI UPAMETITE SE..KO NE DOŠO NA BOJ NA KOSOVO?????????????.......

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

02.03.2016 17:36

Kako je krenulo,svaka clanica EU ce dobiti vlastito "kosovo", koje ce za koju godinu traziti nezavisnost i to silom.Kako li ce reagovati.

ODGOVORITE