Возе пијани и под дејством дрога

Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске су, током акције од 25. до 28. фебруара, из саобраћаја искључили 701 возача, од чега њих 695 због вожње под дејством алкохола.

Република Српска 01.03.2016 | 09:15
Возе пијани и под дејством дрога

"Због утврђеног присуства дрога или психоактивних лијекова искључена су четири возача, гдје је код тројице утврђено присуство канабиса, а код једног кокаин. Два возача су искључена из саобраћаја због одбијања контроле помоћу одговарајућих средстава и апарата", саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Од наведеног броја искључених возача, због утврђених количина алкохола које су веће од једног грама по килограму, 209 возача или њих 29,81 одсто, лишено је слободе задржавањем до истрежњења или опоравка, а најдуже 12 часова.

"МУП Републике Српске ће и у наредном периоду спроводити појачане контроле учесника у саобраћају, те апелујемо да се сви учесници у саобраћају одговорно понашају и поштују саобраћајне прописе", наведено је у саопштењу.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

007

01.03.2016 09:05

Вероватно су ти слабо плацали, подмазивали. Колико је тек требало да буде???

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

01.03.2016 10:46

Све док закон не буду ригорозан,то че нам се дешавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ларго Винч

01.03.2016 13:56

Мислим да би полиција била ефикаснија када полицајци не би радили у својим родним мјестима, већ када би се слали у друге општине. Тако не би било случајева да полицајац заустави пијаног познаника и пусти га, а он можда у вожњи до куће убије неког. Затим, мислим да је крајње вријеме да се почину оштрије кажњавати особе које у току године више пута буду кажњене за неки саобраћајни прекршај- било да је то брза вожња, вожња у пијаном стању, вожња без појаса... Зар је могуће да се нико не запита да ли је шофер нормалан ако је у току године 5 пута плаћао казну за брзу вожњу? Боље је таквој особи трајно одузети дозволу него чекати да убије некога па после рећи како је ђаво крив.

ОДГОВОРИТЕ