Voze pijani i pod dejstvom droga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske su, tokom akcije od 25. do 28. februara, iz saobraćaja isključili 701 vozača, od čega njih 695 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Republika Srpska 01.03.2016 | 09:15
Voze pijani i pod dejstvom droga

"Zbog utvrđenog prisustva droga ili psihoaktivnih lijekova isključena su četiri vozača, gdje je kod trojice utvrđeno prisustvo kanabisa, a kod jednog kokain. Dva vozača su isključena iz saobraćaja zbog odbijanja kontrole pomoću odgovarajućih sredstava i aparata", saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Od navedenog broja isključenih vozača, zbog utvrđenih količina alkohola koje su veće od jednog grama po kilogramu, 209 vozača ili njih 29,81 odsto, lišeno je slobode zadržavanjem do istrežnjenja ili oporavka, a najduže 12 časova.

"MUP Republike Srpske će i u narednom periodu sprovoditi pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, te apelujemo da se svi učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise", navedeno je u saopštenju.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

007

01.03.2016 09:05

Verovatno su ti slabo placali, podmazivali. Koliko je tek trebalo da bude???

ODGOVORITE
Name

oo7

01.03.2016 10:46

Sve dok zakon ne budu rigorozan,to če nam se dešavati.

ODGOVORITE
Name

Largo Vinč

01.03.2016 13:56

Mislim da bi policija bila efikasnija kada policajci ne bi radili u svojim rodnim mjestima, već kada bi se slali u druge opštine. Tako ne bi bilo slučajeva da policajac zaustavi pijanog poznanika i pusti ga, a on možda u vožnji do kuće ubije nekog. Zatim, mislim da je krajnje vrijeme da se počinu oštrije kažnjavati osobe koje u toku godine više puta budu kažnjene za neki saobraćajni prekršaj- bilo da je to brza vožnja, vožnja u pijanom stanju, vožnja bez pojasa... Zar je moguće da se niko ne zapita da li je šofer normalan ako je u toku godine 5 puta plaćao kaznu za brzu vožnju? Bolje je takvoj osobi trajno oduzeti dozvolu nego čekati da ubije nekoga pa posle reći kako je đavo kriv.

ODGOVORITE