Џикић о "пуштању": Што раније нисте размишљали?!

Тренер црно-белих признао је да су га љутиле најаве "калкулисања" црно-белих у дуелу против Цедевите. Не би имао ништа против селидбе у Халу спортова.

Кошарка 01.03.2016 | 12:20
Џикић о "пуштању": Што раније нисте размишљали?!

Партизан је демонстрирао снагу против Цедевите, декласирао госта из Загреба и опростио се од својих навијача у АБА лиги у великом стилу.

После утакмице, која је носила велики значај за хрватског првака, тренер црно-белих Александар Џикић осврнуо се на кулоарске приче да ће Партизан "пустити" евролигаша, да би тако наводно наудио "вечитом" ривалу, који би у том случају вероватно остао без предности домаћег терена у плеј-офу.

"Не знам чему то? Потпуно непотребна ствар. Да се спинује да ли ће Партизан да уради ово или оно... Шта је следеће? Предност домаћег терена... Што нисте раније мислили о томе, него се 'пребијате' преко Партизана. Што се мене тиче, нисам секунд мислио о томе. Секунд", рекао је тренер црно-белих.

У осврту на утакмицу, констатовао је:

"Верујем да је већина вас задовољна - неки победом Партизана, а неки чињеницом да је Цедевита изгубила. Било је инсинуација да нећемо да играмо 'фулл', а видели сте како се завршило".

Тренер Партизана признао је да је задовољан игром свог тима у добром делу утакмице. Приметио је и одређене грешке изабраника, али генерално гледано није могао да нађе замерку на утрошени ниво енергије.

Упитан да ли би Партизан могао да у суперлигашком наставку сезоне дочекује ривале на Новом Београду, одговорио је:

"И овде и у Пиониру је пуно људи који дођу да навијају за Партизан. Наши навијачи су увек спремни да подрже. Ја сам са Новог Београда, па имам посебну емоцију према Хали спортова и мислим да је било лепо вечерас, мада немам ништа против Пионира. Али, не бих имао ништа против ни да се игра у Хали спортова. То је мој лични, емотивни став, јер сам одавде..."

Колико његов тим може још да напредује, с обзиром на то да је победио два евролигаша у последњих десет дана?

"Могу да уче да још боље играју заједно, да комуницирају у одбрани, да помажу једни другима, да извуку из себе енергију када се чини да је више нема, да продуже периоде концентрације... То су све квалитети који чине кошаркаша", подвукао је Џикић.

"Новица био? Нисам га видео!"
На констатацију да је и Новица Величковић био у дворани, тренер Партизана рекао је да га није приметио. "Био на утакмици? Нисам га видео! То је питање за људе који воде клуб", усмерио је ка вишим инстанцама причу о наводном повратку искусног интернационалца у Хумску.

Коментари / 0

Оставите коментар