Džikić o "puštanju": Što ranije niste razmišljali?!

Trener crno-belih priznao je da su ga ljutile najave "kalkulisanja" crno-belih u duelu protiv Cedevite. Ne bi imao ništa protiv selidbe u Halu sportova.

Košarka 01.03.2016 | 12:20
Džikić o "puštanju": Što ranije niste razmišljali?!

Partizan je demonstrirao snagu protiv Cedevite, deklasirao gosta iz Zagreba i oprostio se od svojih navijača u ABA ligi u velikom stilu.

Posle utakmice, koja je nosila veliki značaj za hrvatskog prvaka, trener crno-belih Aleksandar Džikić osvrnuo se na kuloarske priče da će Partizan "pustiti" evroligaša, da bi tako navodno naudio "večitom" rivalu, koji bi u tom slučaju verovatno ostao bez prednosti domaćeg terena u plej-ofu.

"Ne znam čemu to? Potpuno nepotrebna stvar. Da se spinuje da li će Partizan da uradi ovo ili ono... Šta je sledeće? Prednost domaćeg terena... Što niste ranije mislili o tome, nego se 'prebijate' preko Partizana. Što se mene tiče, nisam sekund mislio o tome. Sekund", rekao je trener crno-belih.

U osvrtu na utakmicu, konstatovao je:

"Verujem da je većina vas zadovoljna - neki pobedom Partizana, a neki činjenicom da je Cedevita izgubila. Bilo je insinuacija da nećemo da igramo 'full', a videli ste kako se završilo".

Trener Partizana priznao je da je zadovoljan igrom svog tima u dobrom delu utakmice. Primetio je i određene greške izabranika, ali generalno gledano nije mogao da nađe zamerku na utrošeni nivo energije.

Upitan da li bi Partizan mogao da u superligaškom nastavku sezone dočekuje rivale na Novom Beogradu, odgovorio je:

"I ovde i u Pioniru je puno ljudi koji dođu da navijaju za Partizan. Naši navijači su uvek spremni da podrže. Ja sam sa Novog Beograda, pa imam posebnu emociju prema Hali sportova i mislim da je bilo lepo večeras, mada nemam ništa protiv Pionira. Ali, ne bih imao ništa protiv ni da se igra u Hali sportova. To je moj lični, emotivni stav, jer sam odavde..."

Koliko njegov tim može još da napreduje, s obzirom na to da je pobedio dva evroligaša u poslednjih deset dana?

"Mogu da uče da još bolje igraju zajedno, da komuniciraju u odbrani, da pomažu jedni drugima, da izvuku iz sebe energiju kada se čini da je više nema, da produže periode koncentracije... To su sve kvaliteti koji čine košarkaša", podvukao je Džikić.

"Novica bio? Nisam ga video!"
Na konstataciju da je i Novica Veličković bio u dvorani, trener Partizana rekao je da ga nije primetio. "Bio na utakmici? Nisam ga video! To je pitanje za ljude koji vode klub", usmerio je ka višim instancama priču o navodnom povratku iskusnog internacionalca u Humsku.

Komentari / 0

Ostavite komentar