АБА - Као 80-их: Партизан одушевио у Хали спортова!

Џикићев евролигашки Партизан згазио Цедевиту: Ову победу слави и Звезда! Црно-бели убедљиво савладали хрватског шампиона са 82:61!

Кошарка 29.02.2016 | 22:00
АБА - Као 80-их: Партизан одушевио у Хали спортова!

Дилеме више нема - Александар Џикић заиста личи на алхемичара који је пронашао начин како да од посрнулог Партизана направи озбиљну екипу која може да се носи са евролигашким екипама.

Црно-бели су у претпоследњем колу Јадранске лиге у новобеоградској Хали спортова прегазили Цедевиту са 82:61 и сада су веома близу освајања петог места. Уједно, направили су велику услугу вечитом ривали и послали га на другу позицију на којој ће Звезда имати предност домаћег терена у полуфиналу плеј-офа.

Џикићев Партизан вечерас је скинуо трећи евролигашки скалп у последњих месец и по дана, пошто је претходно два пута нокаутирао Звезду.

Као у време славних генерација Партизанове из 80-тих година прошлог века, Хала спортова на Новом Београду, која сада носи име великана Ранка Жеравице, била је дупке пуна.

Можда на терену сада нису били Кићановић, Дивац или Ђорђевић, али момци који су вечерас играли за Партизан били су на нивоу славних претходника под сводовима новобеоградске кошаркашке катедрале.

Играли су у већем делу утакмице кошаркаши Партизана као у трансу, а у трећој деоници дефинитивно су сломили отпор загребачке екипе која је личила на раштеловани оркестар чијим члановима касне плате годину дана.

Када су црно-бели предвођени Едом Мурићем и Џамаром Вилсоном и захваљујући гранитној одбрани у трећој четвртини стигли до 20 и кусур поена вишка, дилеме није било. Заправо, било је и са колико ће разлике гости изгубити.

Сјајно је Партизан отворио утакмицу, било је очигледно да су црно-белима пријали тренинзи претходних дана у култној новобеоградској хали.

Тандем Американаца под кошем, Кевин Џоунс-Дарел Вилијамс задавао је у том периоду заиста озбиљне проблеме евролигашу из Загреба.

Тек када су се разиграли Џејкоб Пулен и Хенри Вокер гостујућа екипа је ухватила резултатски прикључак и показала квалитет.

Имао је Партизан средином друге деонице чак и 10 поена предности, али то није било све, тројком Мурића у финишу првог полувремена направио и плус 14.

Иначе, у првим редовима поред терена Хале спортова поред већ стандардних лица попут Предрага Дробњака и Милоша Вујанића, појавио се и Владо Шћепановић, један од највећих миљеника Гробара с почетка 21. века. Ту је био и најбољи српски пливач Велимир Стјепановић који је на поклон добио дрес црно-белих.

ПАРТИЗАН - ЦЕДЕВИТА 82:61

Хала: Ранко Жеравица
Гледалаца: 4.500
Судије: Сашо Пукл, Дамир Јавор и Игор Драгојевић

ПАРТИЗАН: Цветковић 5, Аранитовић, Џоунс 21, Мурић 15, Маринковић 4, Витковац 3, Копривица 2, Магдевски, Милутиновић, Вилијамс 12, Врабац 4, Вилсон 16.

ЦЕДЕВИТА: Пулен 10, Вајт 1, Катић, Пилепић 6, Бабић 3, Жганец 1, Вокер 7, Билан 13, Мазалин, Гордић 5, Жорић 7, Араповић 8.

Коментари / 0

Оставите коментар