ABA - Kao 80-ih: Partizan oduševio u Hali sportova!

Džikićev evroligaški Partizan zgazio Cedevitu: Ovu pobedu slavi i Zvezda! Crno-beli ubedljivo savladali hrvatskog šampiona sa 82:61!

Košarka 29.02.2016 | 22:00
ABA - Kao 80-ih: Partizan oduševio u Hali sportova!

Dileme više nema - Aleksandar Džikić zaista liči na alhemičara koji je pronašao način kako da od posrnulog Partizana napravi ozbiljnu ekipu koja može da se nosi sa evroligaškim ekipama.

Crno-beli su u pretposlednjem kolu Jadranske lige u novobeogradskoj Hali sportova pregazili Cedevitu sa 82:61 i sada su veoma blizu osvajanja petog mesta. Ujedno, napravili su veliku uslugu večitom rivali i poslali ga na drugu poziciju na kojoj će Zvezda imati prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Džikićev Partizan večeras je skinuo treći evroligaški skalp u poslednjih mesec i po dana, pošto je prethodno dva puta nokautirao Zvezdu.

Kao u vreme slavnih generacija Partizanove iz 80-tih godina prošlog veka, Hala sportova na Novom Beogradu, koja sada nosi ime velikana Ranka Žeravice, bila je dupke puna.

Možda na terenu sada nisu bili Kićanović, Divac ili Đorđević, ali momci koji su večeras igrali za Partizan bili su na nivou slavnih prethodnika pod svodovima novobeogradske košarkaške katedrale.

Igrali su u većem delu utakmice košarkaši Partizana kao u transu, a u trećoj deonici definitivno su slomili otpor zagrebačke ekipe koja je ličila na raštelovani orkestar čijim članovima kasne plate godinu dana.

Kada su crno-beli predvođeni Edom Murićem i Džamarom Vilsonom i zahvaljujući granitnoj odbrani u trećoj četvrtini stigli do 20 i kusur poena viška, dileme nije bilo. Zapravo, bilo je i sa koliko će razlike gosti izgubiti.

Sjajno je Partizan otvorio utakmicu, bilo je očigledno da su crno-belima prijali treninzi prethodnih dana u kultnoj novobeogradskoj hali.

Tandem Amerikanaca pod košem, Kevin Džouns-Darel Vilijams zadavao je u tom periodu zaista ozbiljne probleme evroligašu iz Zagreba.

Tek kada su se razigrali Džejkob Pulen i Henri Voker gostujuća ekipa je uhvatila rezultatski priključak i pokazala kvalitet.

Imao je Partizan sredinom druge deonice čak i 10 poena prednosti, ali to nije bilo sve, trojkom Murića u finišu prvog poluvremena napravio i plus 14.

Inače, u prvim redovima pored terena Hale sportova pored već standardnih lica poput Predraga Drobnjaka i Miloša Vujanića, pojavio se i Vlado Šćepanović, jedan od najvećih miljenika Grobara s početka 21. veka. Tu je bio i najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović koji je na poklon dobio dres crno-belih.

PARTIZAN - CEDEVITA 82:61

Hala: Ranko Žeravica
Gledalaca: 4.500
Sudije: Sašo Pukl, Damir Javor i Igor Dragojević

PARTIZAN: Cvetković 5, Aranitović, Džouns 21, Murić 15, Marinković 4, Vitkovac 3, Koprivica 2, Magdevski, Milutinović, Vilijams 12, Vrabac 4, Vilson 16.

CEDEVITA: Pulen 10, Vajt 1, Katić, Pilepić 6, Babić 3, Žganec 1, Voker 7, Bilan 13, Mazalin, Gordić 5, Žorić 7, Arapović 8.

Komentari / 0

Ostavite komentar