Капело открио Контеову ману!

Италијан у енглеском фудбалу? Ако неко зна како то изгледа и колико је тешко, зна Фабио Капело.

Фудбал 01.03.2016 | 21:20
Капело открио Контеову ману!

Ако неко зна колико је тешко радити као странац у Енглеској, зна Фабио Капело.

Отуда, знајући вероватно мане свог млађег колеге и некадашње "десне руке" на терену, Антонија Контеа, искусни италијански стручњак и бивши селектор Енглеске дао му је "фрее" савет.

Додуше, преко медија...

Капело је прокоментарисао да је од "огромне важности" да селектор Италије Антонио Конте брзо научи енглески језик ако жели да успе у Челсију. Према писању медија, Конте је најозбиљнији кандидат за менаџера Челсија, пошто привременом тренеру лондонског клуба Гусу Хидинку на крају сезоне истиче уговор и управа клуба тражи новог.

Капело, који је имао проблема са страним језиком док је својевремено радио у клубовима али и као селектор, рекао је да језичка баријера отежава посао тренерима, пошто не могу у потпуности играчима да пренесу своје замисли.

"Комуникација са играчима је кључна. Ја сам имао тешко искуство у Русији, где сам увек морао да радим са преводиоцима. Није било лако, пошто играчи очекују реч више од тренера, одлучујуће упутство које ће им помоћи да промене нешто", рекао је Капело, пренели су италијански медији.

Конте ће се концентрисати на Европско првенство у Француској овог лета, али Капело верује да се бивши тренер Јувентуса припрема и за посао у Челсију.

"Конте се припрема за Челси. Има времена да дође и тренира Челси на најбољи начин, пошто је то велики клуб. Мислим да ће најважније бити који ће тим успети да изведе на терен. Потребни су му дефанзивци, а нема их баш много около", рекао је Капело.

Коментари / 0

Оставите коментар